Preţurile de consum din China au crescut pentru a treia lună consecutiv în aprilie. Acest lucru semnalează o îmbunătăţire a cererii interne

yuan chinezesc china bani sursa foto: Pixabay

Preţurile de consum din China au crescut pentru a treia lună consecutiv în aprilie, în timp ce preţurile de producător şi-au continuat scăderile, semnalând o îmbunătăţire a cererii interne, în timp ce Beijingul încearcă să facă faţă provocărilor, în încercarea de a susţine o economie slăbită, transmite Reuters, citat de News.ro.

Cifrele, urmărite îndeaproape, urmează unor date mai bune decât erau aşteptările despre importuri, pentru aprilie, sugerând că un val de măsuri de sprijin politic din ultimele câteva luni ar putea susţine încrederea consumatorilor.

Preţurile de consum au crescut cu 0,3% în aprilie faţă de aceeaşi lună din anul precedent, au arătat sâmbătă datele Biroului Naţional de Statistică, faţă de o creştere de 0,1% în martie şi un sondaj Reuters care prognoza o creştere de 0,2%.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

”Exceptând preţurile alimentelor şi energiei şi datele privind inflaţia de consum sugerează o revenire a cererii, în special în servicii”, a declarat Xu Tianchen, economist senior la Economist Intelligence Unit.

Inflaţia de bază, excluzând preţurile volatile la alimente şi combustibili, a atins 0,7% în aprilie, de la 0,6% în martie.

În general, indicele preţurilor de consum (IPC) a crescut cu 0,1% faţă de luna precedentă, depăşind o scădere estimată de 0,1% în sondaj şi inversând o scădere de 1% în martie.

Cei mai mulţi observatori din China spun totuşi că Beijingul are încă treabă de făcut, iar impulsul s-ar putea dovedi nesustenabil, deoarece sondajele oficiale arată o încetinire a activităţii fabricilor şi serviciilor, în timp ce o criză îndelungată a sectorului locuinţelor nu arată niciun semn de relaxare, stimulând argumentele pentru mai mult sprijin politic.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: