Prețurile din Târgul de Crăciun din Sibiu: 30 de lei ciolanul cu legume, 25 lei chipsuri pe băț și 8 lei snickers vegan / O fotografie cu Moș Crăciun costă 25 de lei

G4Media nov. 21, 2023 0 comentarii
targul de craciun sibiu

La ora 11.00 în fiecare zi, căsuțele de lemn din Târgul de Crăciun din Sibiu își deschid obloanele. Senzația generală este că în ediția din acest an sunt mai multe produse de hand made ca-n alți ani. Aproape la fiecare căsuță găsești un producător care îți poate spune povestea produselor lucrate manual, relatează Turnul Sfatului într-un reportaj din centrul Sibiului.

Din târg nu lipsesc hainele, dulciurile de toate felurile, inclusiv cele specifice sezonului de iarnă, clătitele, vinul fiert, mâncărurile de sezon, țuica, produsele tradiționale și mai puțin tradiționale, castanele coapte, produsele vegane, bijuteriile, ciocolata, pozele cu Moș Crăciun, globurile și ornamentele.

Până și vinul fiert are povestea lui în Târgul de Crăciun. Îl poți găsi adus din Germania, chiar din Nuremberg sau din cramele noastre românești. Poți da pe un pahar între 10 și 15 lei. Sunt și alte variante de băuturi de la rachiul de prune, vișinată, afinată pe care poți da 15 lei pe 50 de grame și până la băuturi răcoritoare, apă plată și suc de mere fierbinte.

Aici poți face aici și o fotografie cu Moș Crăciun în „carne și oase”. Te costă 25 de lei o fotografie de 10/15 și 35 de lei dacă alegi să fie de 15/20.

Dacă vrei să încerci delicii siciliene la Târgul de Crăciun din Sibiu, atunci trebuie să scoți din buzunar între 15 și 35 de lei. De exemplu, faimoasele prăjituri siciliene Cannoli sunt 15 lei, la fel ca bombele, rollo sau saccatinele. Dacă vrei preparate pe bază de carne de porc atunci mergi spre 30, 35 de lei.

Cu 10 lei poți cumpăra o cafea ”espresso simplu” sau 19 lei orice alte combinații cu cafea.

Un ciolan prăjit, de minim 300 de grame costă 39 de lei, pentru că este 13 lei suta de grame. Cârnații prăjiți, friptura de porc, ceafa la grătar, coasta, pieptul de pui, toate sunt 13 lei suta de grame. O porție de ciolan cu legume însă, costă 30 de lei, frigăruile sunt 25 de lei, iar cartofii prăjiți sunt 15 lei. Plătești în plus dacă vrei murături, pâine, muștar, hrean, varză sau inele de ceapă.

O porție de două sarmale este 35 de lei.

Sursa foto: Turnul Sfatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *