Preţurile la alimente ar putea scădea anul viitor, spune directorul gigantului agricol Cargill

frigider, alimente, produse Sursă foto: Unsplash

Preţurile la alimente vor scădea, probabil, anul viitor, chiar dacă stocurile mondiale de produse alimentare vor rămâne la un nivel limitat, în special la oleaginoase, a declarat miercuri directorul general de la traderul de produse agricole Cargill Inc., David MacLennan, transmite platforma Bloomberg, citată de Agerpres.

“Cu toate acestea, este nevoie de o singură recoltă proastă, de exemplu în America de Nord sau America Latină, pentru a duce preţurile în sus”, a spus David MacLennan la un forum economic organizat miercuri la Singapore.

Preţurile mondiale la alimente au atins un nivel record în luna martie, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a limitat exporturile unuia din cei mai mari exportatori mondiali de produse agricole. Între timp preţurile au scăzut după ce ONU a intermediat un acord care permite cerealelor din Ucraina să treacă în siguranţă prin Marea Neagră. În prezent se poartă discuţii pentru reînnoirea acordului, care expira la 19 noiembrie.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

MacLennan a mai spus că soluţia la dezbaterea alimente versus combustibili este creşterea producţiei agricole globale. “Nu credem că va fi o situaţie de tip sau/sau. Este posibil să avem şi mâncare şi carburanţi”, a spus directorul de la Cargill. Potrivit acestuia, practicile de agricultură regenerativă, randamente mai mari şi o mai mare utilizare a tehnologiei pot duce la creşterea producţiei agricole astfel încât să poată fi acoperită cererea venită din partea ambelor sectoare.

Archer Daniels Midland Co, Bunge, Cargill Inc şi Louis Dreyfus Co., regrupate popular sub acronimul ABCD, sunt cele patru mari grupuri care domină industria mondială a tranzacţiilor cu cereale. Traderii de cereale fac bani din achiziţionarea, vânzarea, stocarea şi transportul recoltelor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: