Preţurile petrolului au scăzut cu peste 3 dolari în timpul tranzacţiilor de joi

Redacția mai 26, 2023 1 comentarii
pexels-pixabay-petrol

Preţurile petrolului au scăzut cu peste 3 dolari în timpul tranzacţiilor de joi, după ce viceprim-ministrul rus Alexander Novak a minimizat perspectiva unor noi reduceri de producţie OPEC+ la întâlnirea sa de săptămâna viitoare, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,85 dolari, sau cu 3,6%, până la 75,51 dolari pe baril.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 2,99 dolari, sau cu 4%, la 71,35 dolari.

La nivelul scăzut al sesiunii, ambele benchmark-uri au pierdut peste 3 dolari.

Preţurile petrolului au început să scadă după ce Novak a fost citat spunând că nu crede că sunt probabile reduceri suplimentare ale OPEC+.

”Nu cred că vor fi paşi noi, pentru că în urmă cu doar o lună au fost luate anumite decizii privind reducerea voluntară a producţiei de petrol de către unele ţări…”, a declarat Novak, citat de ziarul Izvestia.

În ultimele zile, producătorii de top din OPEC+ au transmis o serie de mesaje contradictorii cu privire la viitoarele mişcări ale politicii petroliere, ceea ce face dificilă prezicerea rezultatului următoarei întâlniri.

Marţi, preţurile petrolului au fost susţinute atunci când ministrul Energiei al Arabiei Saudite a avertizat că vânzătorii în lipsă care pariază că preţul petrolului va scădea ar trebui ”să ai grijă” la probleme.

Unii investitori au considerat acest lucru ca pe un semnal că OPEC+, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii, inclusiv Rusia, ar putea lua în considerare reduceri suplimentare de producţie la o întâlnire din 4 iunie.

”Producătorii OPEC+ se confruntă acum cu ”durerea””, a spus John Kilduff, partener la Again Capital LLC din New York.

Cu doar o săptămână înainte de comentariul prinţului Abdulaziz, preşedintele rus Vladimir Putin a spus că reducerile producţiei de petrol sunt necesare pentru a menţine un anumit nivel al preţurilor.

Incertitudinea cu privire la plafonul datoriei SUA a afectat, de asemenea, preţurile şi a făcut ca acţiunile să scadă joi.

S-au făcut unele progrese, dar mai multe probleme au rămas nerezolvate în cadrul negocierilor, a declarat joi preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, în timp ce termenul limită se apropie pentru a ridica limita de împrumut de 31.400 miliarde de dolari a guvernului federal, în caz contrar economia SUA riscă să intre în incapacitate de plată a datoriilor.

sursa foto: Pixabay

Comentarii

 1. D’asta zic ca Petrom sunt niste curve.

  (tineti cont ca nu i-a injurat nimeni, a le invoca rudele raposate fara un alt context e doar un mod de-a face apel la Onoare)

  Acum, invit ‘Sindicatul Curvelor din Romania’ sa ma dea in judecata. Ah, prostitutia e ilegala, my bad.

  Si daca eu sunt curva, cum facem ? Am dreptul la ‘C’ word ca-n America ? :))

  Ca, pan’ la urma, with a little help of my friends, putem demonstra ‘protocolar’ ca acest cuvant nu este tocmai nejustificat + considerand ca formele de ‘curvasaraie’ sunt platite din banii Romaniei in detrimentul Romaniei, invoc DNA sa join the chat.

  Thanks.

  (pacat de Tara asta ca-i condusa de cei mai mari netrebdnici din Europa, Top 3 @Coruptie@EU lejer)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *