Preţurile petrolului au scăzut marţi, după ce datele din SUA au indicat că inflaţia rămâne persistentă

petrol 1 Sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au scăzut marţi, după ce date proaspete din SUA au indicat că inflaţia rămâne persistentă, în timp ce potenţialele riscuri de aprovizionare din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu şi a incendiilor de vegetaţie din Canada au susţinut preţurile, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 98 de cenţi, la 82,38 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul (WTI) West Texas Intermediate din SUA au pierdut 1,07 dolari, până la 78,05 dolari pe baril.

Preţurile de producţie din SUA au crescut peste aşteptări în aprilie, pe fondul creşterii puternice a costurilor serviciilor şi bunurilor, ceea ce indică faptul că inflaţia a rămas ridicată la începutul celui de-al doilea trimestru.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Costurile împrumuturilor în SUA au rămas blocate la niveluri ridicate din iulie anul trecut, deoarece guvernul urmăreşte să înlăture inflaţia.

Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a spus că se aşteaptă ca inflaţia din SUA să continue să încetinească în 2024, dar a avertizat că încrederea sa în declin a scăzut după ce preţurile au crescut mai repede decât se aştepta în primul trimestru.

”Mă aştept ca inflaţia să se reducă din nou… lunar, la niveluri care seamănă mai degrabă cu valorile mai scăzute pe care le aveam anul trecut”, a spus Powell la un eveniment bancar la Amsterdam, adăugând: ”Aş spune că încrederea mea în asta nu mai este atât de ridicată pe cât a fost”.

”Povestea inflaţiei nu este sub control, ceea ce trage puţin cererea înapoi şi lucrul care a frecat puţină sare în rană au fost comentariile lui Powell”, a spus Tim Snyder, economist la Matador Economics.

Datele privind preţurile de consum din SUA, aşteptate miercuri, vor avea un impact mai accentuat asupra momentului de reducere a dobânzilor atât aşteptat, care ar putea stimula creşterea economică şi, prin urmare, cererea de petrol.

Între timp, marţi, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi-a menţinut previziunile privind creşterea relativ puternică a cererii globale de petrol în 2024 şi a spus că există şanse ca economia mondială să se descurce mai bine decât se aştepta în acest an.

Raportul lunar al OPEC spune că cererea mondială de petrol va creşte cu 2,25 milioane barili pe zi (bpd) în 2024 şi cu 1,85 milioane barili pe zi în 2025.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: