Preţurile petrolului şi-au extins miercuri scăderea/ Investitorii se tem de o recesiune

platforma extractie petrol Sursa foto: Unsplash / Maria Lupan

Preţurile petrolului şi-au extins miercuri scăderea, din cauza temerilor investitorilor că economia globală va încetini şi mai mult din cauza restricţiilor reînnoite din China pentru a combate Covid-19, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent, cu livrare în octombrie, care urmează să expire miercuri, au scăzut cu 2,51 dolari, la 96,80 dolari pe baril, după pierderea de 5,78 de dolari de marţi. Contractul mai activ pentru noiembrie a scăzut cu 62 de cenţi, până la 97,22 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 44 de cenţi, sau 0,5%, până la 91,20 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 5,37 dolari în sesiunea anterioară, din cauza temerilor legate de recesiune.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Ambele contracte au scăzut cu mai mult de 3% în tranzacţiile anterioare.

”Slăbiciunea care vine din China a jucat un rol semnificativ. Există temeri de distrugere a cererii în Occident, deoarece ratele dobânzilor cresc şi preocupările legate de inflaţie stăpânesc economiile occidentale”, a declarat Harry Altham, analist energetic pentru EMEA şi Asia la StoneX Group din Londra.

Comitetul Tehnic Comun al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, denumiţi împreună OPEC+, au declarat că anticipează pentru acest an un excedent de petrol de 900.000 de barili pe zi (bpd), în creştere cu 100.000 de barili pe zi faţă de prognoza din luna precedentă.

Unii membri ai OPEC+ au cerut reduceri ale producţiei. Grupul urmează să se întâlnească pe 5 septembrie, pe fondul scăderii cererii din Asia, care a determinat Arabia Saudită să-şi reducă preţurile oficiale de vânzare către acea regiune.

Producţia OPEC a crescut la 29,6 milioane bpd în ultima lună, potrivit unui sondaj Reuters de miercuri, în timp ce producţia din SUA a crescut în iunie la 11,82 milioane bpd, potrivit datelor federale.

Ambele sunt cele mai înalte niveluri atinse din aprilie 2020.

Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut cu 3,3 milioane de barili, a declarat miercuri Administraţia de Informaţii Energetice din SUA, în timp ce stocurile de benzină au scăzut cu 1,2 milioane de barili.

Activitatea fabricilor din China şi-a continuat scăderea în august, din cauza noilor infecţii cu Covid, a celui mai grav val de căldură din ultimele decenii şi a unui sector imobiliar aflat în dificultate, ceea ce sugerează că economia va avea dificultăţi să îşi menţină ritmul de creştere.

Părţi din oraşul Guangzhou din sudul Chinei au impus miercuri restricţii legate de Covid-19, alăturându-se centrului tehnologic Shenzhen, pentru a lupta cu răspîndirea epidemiei.

Inflaţia din zona euro a crescut la 9,1% în august, un nou record, şi este pe punctul de a atinge un teritoriu cu două cifre, anunţând o serie de majorări mari ale ratelor dobânzii, chiar dacă o recesiune dureroasă pare din ce în ce mai sigură.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: