Prețurile producției industriale au crescut cu 53% într-un an. Creștere uriașă la producția și furnizarea de energie, gaze, apă caldă: Plus 200%

energie electrica

Preţurile producţiei industrial au crescut cu 53,0% în august 2022 față de aceeași lună a anului trecut, arată datele Institutului Național de Statistică. Creștere uriașă la energie: Indicele de producţie şi furnizare de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat e cu 201% mai mare la interval de un an.

În luna august 2022, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 1,9% faţă de luna iulie 2022.  În luna august 2022, comparativ cu luna august 2021, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 53,0%.

Pe piața internă, creșterea la interval de un an este de 70,82%, iar indicele prețurilor producției industriale a crescut cu 22% pe piața externă.

Industria extractivă a înregistrat o creștere de 92,58%. Extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale e mai scumpă cu 148,64%, iar fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului 72,21%

Indicele de producţie şi furnizare de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat e cu 201% mai mare la interval de un an. Chiar și de la o lună la alta creșterea a fost de 10%.

Evoluția indicelui prețurilor industriale pe secțiuni și diviziuni CAEN poate fi consultată AICI

 

Sursa foto: ACUE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *