Prima companie din energie care anunță că nu va întârzia cu facturile. E.ON Energie România spune că va emite la timp facturile pe septembrie. Marți, marii furnizori au spus că facturile pe septembrie vor veni cu întârziere

factura, facturi, bancnote, lei, bani

E.ON Energie România este prima mare companie din domeniul energetic ce le transmite clienților că vor primi la timp facturile pe septembrie.

Asta după ce marți, furnizorii au spus că că vor întârzia emiterea facturilor privind consumul pe luna septembrie, întrucât nu au avut timp să-şi adapteze softurile de emitere a facturilor. Declarația a fost făcută marți de Dana Dărăban, director executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), citată de Agerpres.

Ea a explicat că OUG 119/2022 a fost emisă la 1 septembrie, cu aplicabilitate tot de la 1 septembrie, iar furnizorii au nevoie de cel puţin 30 de zile pentru modificarea softurilor.

Dărăban a sfătuit clienţii care primesc o factură pe două-trei luni, pe care nu o pot plăti dintr-o singură dată, să discute cu furnizorul pentru eşalonarea plăţilor. „Atunci când vor veni trei facturi, dacă este nevoie, furnizorii vor oferi şi eşalonare”, a completat Dărăban.

Acum, la două zile distanță, E.ON Energie România a anunţat că procesul de facturare se derulează normal, fără întârzieri cauzate de schimbările aduse de OUG 27/OUG 119.

Potrivit unui comunicat al companiei, remis AGERPRES, au fost deja implementate noile prevederi valabile începând cu 1 septembrie pentru energie electrică, cele pentru gaze naturale rămânând nemodificate.

Începând cu a doua jumătate a lunii septembrie au fost emise facturile plafonate către toţi clienţii casnici eligibili. Procesul va continua pe parcursul lunii octombrie, astfel încât toţii clienţii companiei vor primi facturile la timp, evitându-se astfel situaţiile în care aceştia primesc mai multe facturi într-o singură lună, a mai precizat E.ON Energie România.

De altfel, unii consumatori au primit un avertisment similar la sfârșitul lunii trecute de la Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE. El a spus atunci că un mare furnizor de energie nu a emis facturile de 5 luni, aşa că unii consumatori se pot aştepta la sume uriaşe de plată.

În special, consumatorii care au avut un consum mare vor primi factura la energie pe cinci luni, a declarat oficialul ANRE.

 

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *