Primăria Capitalei a primit două oferte pentru proiectarea a 15 kilometri de linie nouă de tramvai: Diametrala Rahova – Colentina, legătura între liniile 32 și 21 prin Piața Unirii, respectiv linie de tramvai peste Dâmbovița între Pantelimon și Berceni

STB Tramvaie

Primăria Capitalei a început analiza celor două oferte depuse la contractul pentru proiectarea lucrărilor de extindere a rețelei de tramvai cu încă 15 kilometri, a anunțat luni primarul Nicușor Dan. Firmele de proiectare Metroul SA și Intergroup Engineering au depus oferte la licitația PMB pentru cele patru loturi, practic patru noi trasee în zona centrală cât și la periferie.

Astfel, PMB propune o linie nouă de 0,9 kilometri care să facă legătura între două dintre cele mai aglomerate linii: tramvaiul 21 Colentina – Sfânta Vineri și tramvaiul 32 Rahova – Piața Unirii.

Totodată, PMB vrea completarea traseului Pantelimon – Berceni printr-o linie de tramvai de 10 kilometri care să treacă Dâmbovița în zona Sălăjan unde a fost construit Pasajul peste Dâmbovița.

„În acest moment, suntem în etapa de analiză a ofertelor celor doi participanți care s-au înscris la procedura de atribuire a contractului de achiziție publică pentru elaborarea studiilor de fezabilitate: METROUL S.A. și Intergroup Engineering S.R.L. Proiectul vizează construirea de noi linii de tramvai, pe o lungime de aproximativ 15 km, pentru a face conexiunea între zone importante ale orașului”, arată Primăria.

Achiziția este împărțită în 4 loturi:

– Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piața Unirii, care va lega linia de tramvai 32, de la poalele Dealului Mitropoliei cu linia de tramvai 21, spre strada Sfânta Vineri.
– Lotul 2 va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est și cele din nord-est, prin extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chișinău şi str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu – Str. Iuliu Hațieganu – Șos. Vitan-Bârzeşti – Str. Sergent Ion Iriceanu – Str. Turnu Măgurele – Str. Luică.
– Lotul 3 vizează prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între str. Grațioasa şi complexul comercial Băneasa
– Lotul 4 presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum.
Pasajele de la Doamna Ghica și Metalurgiei în sectoarele 2 și 4 sunt în execuție, dar fără linie de tramvai.
De asemenea, Consiliul General a aprobat în această vară un proiect pentru modernizarea ultimilor 52 de kilometri de linie nereparată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *