Primăria Capitalei lansează licitația pentru reabilitarea a 40 de kilometri din rețeaua de termoficare

Carmen Radu apr. 27, 2021 0 comentarii
conducte radet energetica apa calda retea termica

Primăria Capitalei lansează oficial licitația pentru reabilitarea rețelei de termoficare a Capitalei, anunță primarul Nicușor Dan. E vorba despre 40 de kilometri de rețea, cu o valoare totală estimată a lucrărilor de 150 de milioane de lei + TVA, bani din fondurile Primăriei. Lucrările sunt împărțite în patru obiective de investiție.

Aceștia se adaugă altor 13 kilometri demarați în februarie cu Energetica, compania Primăriei.

Depunerea ofertelor va putea fi făcută până la termenul limită de 7 iunie 2021.

„Această licitație e urmarea discuției pe care am avut-o în luna februarie cu firmele de construcție din domeniu, în care Primăria Capitalei a explicat prioritățile pe care le are în privința modernizării rețelelor termice din București.

Așa cum am spus, îmbunătățirea sistemului de termoficare rămâne prioritatea numărul 1 pentru București, iar cu această investiție vom ameliora problemele legate de furnizarea căldurii și apei calde”, arată Nicușor Dan.

Bugetul Primăriei Municipiului București prevede în acest an și cheltuieli pentru repararea rețelei de termoficare. Potrivit documentului, reabilitarea sistemului de termoficare al municipiului București va fi finanțată cu 1,559 miliarde lei, credite de angajament. Din acești bani, 1,114 miliarde lei sunt finanțare externă nerambursabilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *