Primăria Capitalei vrea închiderea a opt benzinării MOL, care s-au sustras de la plata unor sume datorate către municipalitate în baza unui acord de asociere/ Reacția MOL

benzinarie mol carburant pompa alimentare ful

Primăria Capitalei cere rezilierea contractului și închiderea a opt benzinării MOL care s-au sustras de la plata unor sume datorate municipalității, în baza unui contract de asociere care prevedea că Primăria va încasa între 1,7% și 2% din cifra de afaceri realizată în aceste locații, anunță primarul general Nicușor Dan.

UPDATE MOL România a transmis că, până în acest moment, nu a primit nicio notificare sau citație din partea Primăriei București.

„Până în acest moment, MOL România Petroleum Products SRL nu a primit nicio notificare din partea Primăriei București sau o citație din partea vreunei instanțe de judecată cu privire la această acțiune, menționată astăzi, pe Facebook, de către domnul Primar General. De îndată ce vom avea toate detaliile necesare vom depune toate eforturile pentru a clarifica situația la care s-ar putea referi domnul Primar. MOL România își respectă obligațiile care derivă din contractul cu Primăria Municipiului București”, a transmis compania, în contextul declarațiilor Primarului General al Municipiului București.

Știrea inițială

Conform lui Nicușor Dan, contractul de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului București și MOL România, care a preluat drepturile și obligațiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip) prevedea că părțile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activitățile desfășurate, mai precis, vânzare produse petroliere și comercializare alte produse. Municipalității îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în șapte locații (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniței, Timpuri Noi, Mol Rahova și Mol Piața Muncii) și 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina.

Cu toate acestea, în locațiile respective, Mol România a desfășurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activități comerciale prin intermediul unor alte societăți și s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate, afirmă primarul Capitalei.

În acest sens, Nicușor Dan susține că a acționat în instanță firma MOL România și solicită pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei. De asemenea, Primăria a solicitat rezilierea contractului de asociere între municipalitate și această firmă, pentru opt locații din București.

Conform surselor Economedia, suma cerută este pentru perioada 2019-2021, deoarece pentru perioada anterioară sumele s-au prescris. Sursele afirmă că situația descrisă se derulează de circa 10-12 ani, „poate chiar mai mult”, dar foștii primari, Gabriela Firea, Sorin Oprescu și Adriean Videanu, au închis ochii.

Dacă societatea acceptă rezilierea acordului de concesiune, benzinăriile trebuiesc închise, deoarece ele sunt localizate pe un spațiu concesionat de municipalitate. Altfel, ele pot funcționa pe perioada judecării cauzei în instanță și până la o sentință definitivă.

sursa foto: Facebook/ MOL

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *