Primăria Sfântu Gheorghe a plătit ultima rată pentru cumpărarea fostei Fabrici de Ţigarete / Clădirile și terenul au costat aproape 5 milioane de euro / Autoritățile vor să facă un centru pentru tineret și un muzeu al comunismului

Redacția ian. 20, 2023 1 comentarii
Fabrica de țigări Sfântu Gheorghe

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au achitat şi ultima rată din cele 4,9 milioane de euro prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare a fostei Fabrici de Ţigarete din municipiu, semnat în vara anului trecut, a declarat vineri primarul Antal Arpad.

El a menţionat că achiziţionarea clădirilor acestei fabrici este, în opinia sa, cea mai mare realizare a anului trecut.

“Cred că cea mai mare realizare a anului trecut a fost faptul că am achiziţionat clădirile Fabricii de Ţigarete. Am şi plătit toate ratele şi eu cred că este o investiţie importantă pentru oraş, am salvat o clădire şi o să o umplem cu viaţă. Deci, cred că este o realizare importantă”, a declarat Antal Arpad.

Fabrica de Ţigarete din Sfântu Gheorghe, unde s-au făcut ani de zile “legendarele” ţigarete Carpaţi, Snagov şi Mărăşeşti, şi-a încetat activitatea în anul 2011 ca urmare a suspendării autorizaţiei de producţie şi comercializare, iar câţiva ani mai târziu compania a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor acumulate către bugetul de stat.

Primăria Sfântu Gheorghe a semnat în luna iunie a anului trecut contractul pentru cumpărarea fostei fabrici, exercitându-şi dreptul de preempţiune asupra terenurilor şi clădirilor societăţii Galaxy Tabacco SA Bucureşti, scoase la licitaţie de lichidatorul judiciar.

Autoritățile locale vor să reabiliteze clădirile şi să le introducă în circuitul public.  Printre altele, vor să înfiinţeze un centru interactiv de ştiinţă şi divertisment, precum şi spaţii destinate copiilor şi tinerilor pentru organizarea de evenimente, cursuri şi activităţi de petrecere a timpului liber.

De altfel, anul trecut, în incinta fostei fabrici au fost organizate deja o serie de evenimente, printre care şi Festivalul SepsiTabako.

Totodată, autorităţile locale vor să construiască un muzeu la comunismului în fosta magazie de tutun a fabricii, obţinând în acest sens fonduri prin PNRR.

Sursa foto: Primăria Sfântu Gheorghe

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *