Primarul Capitalei anunță că urmează paşi concreţi în vederea achiziţiei ELCEN

Redacția mai 12, 2021 0 comentarii
ELCEN

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că a avut miercuri o întâlnire cu Virgil Popescu şi a reinterat intenţia Primăriei Capitalei de a cumpăra producătorul de energie ELCEN. „Urmează, de comun acord cu Ministerul Energiei, paşi concreţi în vederea achiziţiei ELCEN”, a adăugat edilul.

„Am avut azi o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a continua discuţiile despre îmbunătăţirea sistemului de termoficare al Bucureştiului. Am reafirmat intenţia Primăriei Capitalei de a cumpăra producătorul de energie ELCEN, pentru a avea un sistem de producţie şi distribuţie a energiei termice aflat sub controlul municipalităţii, deci mai eficient şi mai simplu de gestionat. Autorităţile centrale susţin această soluţie, pe care eu o consider un element extrem de important în efortul de a asigura buna furnizare a apei calde şi căldurii în Bucureşti. Urmează, de comun acord cu Ministerul Energiei, paşi concreţi în vederea achiziţiei ELCEN”, a scris Nicuşor Dan miercuri pe Facebook, potrivit News.ro.

Primarul General Nicușor Dan și-a exprimat în mai multe rânduri intenția de a trece ELCEN sub aripa Primăriei Capitalei, însă a menționat că pentru realizarea acestui deziderat trebuie să se obţină acordul Guvernului şi al Consiliului General al Capitalei.

În ianuarie, el estima că preţul pe care va trebui să îl plătească Primăria pentru ELCEN este undeva la 200-300 de milioane de lei, valoarea companiei scăzând puternic. Acesta a evidenţiat că transferul nu ar include şi datoria istorică a Primăriei către Ministerul Energiei.

Edilul general reliefa faptul că achiziţia Elcen ar permite o reducere a cheltuielilor, dar şi o adaptare a producţiei la nevoile de căldură şi apă caldă ale Bucureştiului.

Sursa foto: Facebook / ELCEN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *