Primarul Sectorului 1 vrea să dea vouchere de 1.000 de lei fiecărui locuitor ca să treacă mai ușor peste iarnă. Clotilde Armand: Oamenii vor putea cumpăra panouri fotovoltaice, pompe de căldură, vor putea schimba ușile și ferestrele, ori vor plăti facturile la energie

clotilde armand voiculescu nasui pruna facebook

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, vrea să dea vouchere de 1.000 de lei fiecărui locuitor al sectorului afectat de criza energetică.

Ea a făcut anunțul la o conferință de presă la care au participat Vlad Voiculescu – fostul ministru al Sănătății, Claudiu Nasui – fostul ministru al Economiei și deputata Cristina Prună– vicepreședinte în Comisia de Comerț și Servicii.

Clotidle Armand spune că banii, 200 de milioane de lei, provin din economiile făcute din noul contract cu operatorul de salubritate. 

“M-au întrebat mulți oameni unde sunt banii economisiți de la operatorul de salubritate care ne factura prea mult. Iată acum răspunsul meu. Avem 200 milioane lei economisiți în perioada 2021-2022 de la serviciul de salubritate și îi vom folosi astfel: 

Toți cetățenii Sectorului 1 vor putea beneficia de un sprijin anti-criză în valoare de 1.000 lei pentru a putea trece mai ușor peste această iarnă. 

Sprijinul financiar poate fi folosit de cetățeni pentru: achiziția de panouri fotovoltaice, pompe de căldură, schimbarea de uși și ferestre și în anumite cazuri plata unor facturi la energie.” a precizat primarul sectorului 1.

Pentru ca primăria să poată acorda acest sprijin, proiectul trebuie aprobat de Consiliul Local al sectorului 1.

“Lansez un apel către toate forțele politice să lase orgoliul de partid și calculele electorale la o parte și să vină în sprijinul cetățenilor votând în viitoarea ședință de consiliu local acest proiect.”, a mai spus Clotilde Armand. 

 

Sursa foto: Facebook/Clotilde Armand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *