Primarul sectorului 3: Demersul de a consolida toate clădirile, profund greşit/ Procesul este costisitor şi necesită mult timp/ Ar prinde bine să aerisim anumite zone, crede Robert Negoiță

Robert Negoita sector 3 Sursa foto: Facebook/Primăria Sectorului 3

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a apreciat marţi că o consolidare a tuturor clădirilor cu risc seismic ar reprezenta “un demers profund greşit”, în condiţiile în care acest proces este unul costisitor şi necesită mult timp.

Prezent la o dezbatere iniţiată de către Primăria Generală pe tema consolidării clădirilor cu risc seismic, Robert Negoiţă a menţionat că declaraţiile sale nu vizează clădirile de patrimoniu, care nu pot fi demolate.

“În opinia mea, eu fiind fix din domeniul acesta al construcţiilor, demersul de a consolida toate clădirile este un demers profund greşit, din mai multe puncte de vedere. Făcând excepţie de clădirile de patrimoniu, care, evident, nu e legal să le demolezi, eu cred că trebuie făcută o analiză cât se poate de clară şi cât se poate de responsabilă la ce se poate consolida util şi la ce clădiri se poate renunţă. Să consolidezi o clădire costă mult mai scump, durează mai mult şi iese mult mai prost decât o clădire nouă. Cele mai multe clădiri vechi sunt în zone foarte aglomerate şi cred că ne-ar prinde bine din punct de vedere urbanistic să mai aerisim anumite zone şi dacă ar dispărea anumite clădiri din zona centrală, eu cred că este un mare plus pentru oraş în sine. Şi să construim în zone unde se poate construi corect, modern, cu utilităţi care să nu depăşească nici capacitatea părţii de comunicare, nici capacitatea zonei de infrastructură”, a spus Negoiţă, în cadrul dezbaterii desfăşurate la sediul ARCUB.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

El a evidenţiat că, până în prezent, sarcina consolidării clădirilor a aparţinut doar Primăriei Generale şi a salutat faptul că în prezent această responsabilitate revine şi primăriilor de sector.

“Haideţi să fim realişti. Discutăm de peste 10.000 de clădiri care ar necesita eventual o consolidare. (…) Să ne ducem puţin cu picioarele pe pământ şi să vedem, în ultimii 20 de ani, cam câte clădiri de genul aceasta au fost consolidate de Primăria Generală. Dacă aveţi cifra, ar fi foarte interesant să ne-o comunicaţi. Am încerca să facem, aşa, o proiecţie în cam câte mii de ani am termina acest demers de consolidare a clădirilor”, a mai spus el.

Robert Negoiţă i-a propus edilului general, Nicuşor Dan, prezent la dezbatere, să organizeze o întâlnire cu primăriile de sector şi pe teme legate de infrastructură sau trafic. Pe de altă parte, Negoiţă a i-a atras atenția lui Nicuşor Dan, care participase anterior la o întâlnire la Guvern, că a întârziat la dezbaterea de la ARCUB.

“Bună ziua, domnul primar general! Sper că nu palmierii v-au încurcat să ajungeţi”, i-a spus Negoiţă lui Nicuşor Dan, în momentul în care acesta a intrat în sală.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.