Primii bani alocați pentru funcționarea aeroportului de la Brașov: 27,5 milioane lei / Se estimează ca Aeroportul din Ghimbav va avea în 2023 un trafic de 150.000 de pasageri

G4Media mart. 1, 2023 1 comentarii
aeroport brasov

Consiliul Judeţean Braşov a aprobat marți, în şedinţă ordinară, bugetul pe anul în curs al Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav, în sumă de 27,5 milioane de lei, anunță Agenția de presă Rador. Banii sunt destinați cheltuielilor de funcționare, de exploatare și cu personalul care va fi angajat în complexul aeroportuar.

În acest context, în cadrul şedinţei s-a discutat și despre platforma de parcare a aeronavelor, care, conform masterplanului pe termen lung, cuprinde 14 locuri.

Până în prezent, au fost realizate doar trei locuri de parcare pentru avioane.

“Sunt trei locuri de parcare. La vremea respectivă am gândit ca acestea să poată acomoda peste un milion de pasageri. Din punct de vedere al proiectului Aeroportului Brașov, am gândit totul modular. În timp, se pot extinde până la 14 locuri de parcare. Nu am considerat de cuviință să facem o astfel de investiție acum, fiindcă nu am avut resursa financiară și nici nu era necesar să avem o extindere a acestor locuri de parcare”, a precizat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Șeful administrației județene a precizat că, în primul an de funcţionare, se estimează ca Aeroportul din Ghimbav să aibă un trafic de 150.000 de pasageri.

Reamintim că Aeroportul de la Ghimbav va deveni funcțional după data de 15 iunie, potrivit autorităților județene.

Sursa foto: Facebook / Aeroport Brașov

Comentarii

  1. Inteleg ca au gandit modular!🤣😮🤣
    Aeroport degeaba fără conexiuni la rețeaua rutieră!
    Autostrada după 2030 sau chiar 2040!
    Minunat tovarăși risipitori!
    Exact ca colțurile de autostrada!😮😮😪😪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *