VIDEO Primii kilometri inaugurați pe Autostrada București Sud : aproape 10 kilometri între DN 5 și DN 6. Termen nou de la Grindeanu pentru lotul Aktor : toamna 2024

Autostrada A 0 Lot 2 Alsim inaugurare 30 decembrie

CNAIR a deschis sâmbătă, 30 decembrie 2023 primii kilometri și pe semi-inelul de sud al Autostrăzii Bucureștiului, aproape 10 kilometri între Jilava și Bragadiru, deși constructorul Alsim Alarko (Turcia) ar fi trebuit să termine toți cei 33 de kilometri dintre Autostrada Soarelui A 2 și Bragadiru (DN 6), adică primele două loturi ale Autostrăzii A 0 Sud. Lucrările pe lotul 2 Vidra (Berceni) – Bragadiru cu o lungime de 16 km. au început în august 2020, șantierul fiind inaugurat cu artificii, iar termenul de execuție era de 30 de luni.

Astfel, CNAIR termină anul cu 96 de kilometri de autostradă și Drum Expres construiți, dar cu trafic deschis pe doar 81. Despre bilanțul pentru acest an, Economedia a scris aici.

Imediat după deschiderea circulației, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a publicat pe Facebook o informare prin care anunță noua estimare pentru finalizarea lotului 3 Bragadiru-A1, lotul grecilor de la Aktor fiind cel mai important lot de autostradă care trebuie deschis în 2024. Astfel, Transporturile recunosc că, în cel mai bun caz toamna anului viitor s-ar face legătura între A 1 și A 2, deși până acum oficialii au avansat primăvara/ vara 2024  :  ,,Vreau ca, până la jumătatea lui 2024, să se circule pe autostradă între A2 și DN6 (33,23 km), iar- din toamnă– între A1 și A2 (51,19 km). Constructorul grec de pe Lotul 3 trebuie să înțeleagă la rândul său acest lucru și să se mobilizeze exemplar pentru finalizare lucrărilor pe cei 17,96 de km ai A0 Sud, dintre Bragadiru- Joița. Progresul fizic de doar 56% înregistrat acum de acest constructor nu este satisfăcător ! ” -Sorin Grindeanu.

La rândul său, secretarul de stat Ionel Scrioșteanu a transmis că, pentru 2024 ar putea fi deschiși peste 150 de kilometri de Autostradă și Drum Expres.

Cel mai probabil, la primăvară se va circula pe 33 de kilometri de autostradă între A 2 și Bragadiru DN 6.

 ,,S-au deschis circulației aproximativ 9 km de autostradă din lotul 2 al Inelului de Centură al Bucureștiului, A 0 Sud, între între DN5 – 1 Decembrie/Jilava și DN6 – Bragadiru/Cornetu. Lucrările de construcție ale lotului I, Glina – Vidra (16,9 km), au ajuns la un stadiu fizic de 81% și în prima parte a anului viitor vom putea circula în regim de autostradă pe 33,23 km între Glina și Bragadiru. Antreprenorul lotului III, Bragadiru – Joița (17,96 km), a ajuns la un stadiu de doar 56% și trebuie să găsească resursele necesare și să se mobilizeze pentru a finaliza lucrările în prima jumătate a anului 2024, astfel încât să circulăm în regim de autostradă pe toți cei 51,19 km aferenți sectorului sudic al A0.”-Comunicat CNAIR.

În 2023, CNAIR a deschis circulația pe aproape 81 de kilometri de Autostradă și Drum Expres, iar alți 16 sunt autostradă-muzeu, a transmis sâmbătă și Asociația Pro Infrastructură : ,, S-a inaugurat Autostrada A 0 Sud între DN6 și DN5. Sunt 10 km întârziați un an de zile față de promisiunile războinice din 2022 și vreo 6 luni față de termenul contractual extins. Solicităm autorităților și antreprenorului general Alsim Alarko să facă toate demersurile birocratice și în teren astfel încât să putem circula fără restricții, pe profil complet de autostradă, pe A0 Sud între DN5 și DN4 în martie 2024 și din DN4 până la Autostrada A2 în iunie 2024, cel mai târziu. Închidem anul cu 80,5 kilometri de autostradă și drum expres veritabil deschiși traficului plus alți 15,8 km de autostradă-muzeu.” API.

 

Comentarii

  1. Dacă beneficiarul este de vină , termenul de finalizare este decalat. Dacă este de vină constructorul ce se întâmplă Grindeanu ? Îl păsuiți ! Incompetenților !
    După A10 de ce ați mai permis participarea la licitații a lui AKTOR ?
    Care mai este situația cu certificatele trimestriale ?
    DEMISIA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *