Primul parc atletic din România se construiește în Bacău și este inspirat de un proiect similar din Danemarca. Va fi gata anul viitor și va avea piste, zone ciclistice și de aruncări diverse

pista

Consiliul județean Bacău a scos la licitație în SICAP un contract de 61,5 de milioane de lei pentru realizarea unui parc atletic de două hectare în municipiul Bacău cu denumirea generică “Athletic Park Bacău”, dar care ar putea fi numit “Doina Melinte”. Lucrările vizate sunt proiectare, execuție și asistență timp de opt luni, acesta fiind termenul de finalizare a proiectului.

Suma din contract nu include cheltuieli neprevăzute aferente Studiului de Fezabilitate ce tocmai a fost aprobat de CJ Bacău, acum o săptămână.

„Obiectivul de investiții este construirea unui parc atletic atractiv, situat in intravilanul municipiului Bacău, strada General Stefan Gușe, nr. 2, Caracteristici tehnice și parametri specifici obiectivului de investiții; Pentru construirea obiectivului propus prin tema de proiectare va fi amenajată o pistă de alergare circulara de 400 m cu 6 culoare individuale de alergare și o pistă de sprint cu 8 culoare de alergare. Proiectul include amenajarea infrastructurii pentru o multitudine de activități (diferite tipuri de instalații și echipamente de atletism: sărituri, diferite tipuri de aruncări, diferite tipuri de alergare și zona amenajata pentru ciclism, terenuri pentru jocurile de echipă). Tot în acest complex parc vor fi realizate și construcții destinate activităților complementare sportului (vestiare, grupuri sanitare, spatii administrative, spații de depozitare, spații multifuncționale)”, este descrierea obiectivului.

Acum un an, când se lansa ca proiect, șeful CJ Bacău îl descria ca pe un unicat în toată Europa de Est și a precizat că are ca inspirație un parc similar din Odense, Danemarca. Banii sunt de la bugetul local.

„Ne mândrim cu sportivi băcăuani premiați la nivel național și internațional dar nu avem un loc dedicat pentru pregătire fizică și mișcare în aer liber care să conecteze multiple tipuri de activități. În acest sens, am reluat inițiativa din 2020 a Consilului Județean și am supus aprobării consilierilor un parteneriat între Județul Bacău și Municipiu, în vederea realizării primului parc atletic din România și chiar din partea centrală & de Est a Europei, cu o suprafață de 20.000 mp. Finanțarea acestui obiectiv va fi asigurată 95% de Consiliul Județean. O astfel de investiție va aduce multiple beneficii județului Bacău:• Creșterea atractivității și competitivității regionale și atragerea în zonă a unui număr mare de persoane care practică diferite sporturi;• Dezvoltarea mișcării sportive de masă și schimbarea stilului de viață al tinerilor și al locuitorilor din Bacău;• Crearea unui spațiu de recreere, mișcare, socializare;• Reconversia unei zone urbane într-o veritabilă atracție.

Ideea construirii unui parc atletic a fost inspirată de proiectul Athletic Exploratorium din Odense, Danemarca- primul și unicul parc inovator de atletism din Europa”, spunea, în ianuarie 2022, Valentin Ivancea, președinte CJ Bacău.

Ofertele din contractul pentru parcul atletic se desfac în 24 octombrie, departajarea lor se face în funcție de preț și de componenta tehnică.

Comentarii

  1. Bacău cu denumirea generică “Athletic Park Bacău”, dar care ar putea fi numit “Doina Melinte”

    Nu mai stie lumea vorbi Limba Romana?
    Atat de lipsiti de orice sunt acestia in cat sa faca un parc pentru turisti numai ? De unde o sa stie localnicii ce e “Athletic Park” , ca Bacău poate inteleg cei care sunt mai mult de cat functionali ?

    Ce e acesta smecherie ?
    La tine in țară, daca nu stii limba engleza nu te poti descurca cu lucruri de baza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *