Primul tramvai nou ajunge în București la 1 iunie, a anunțat primarul Nicușor Dan: ”Trebuia să vină în august, dar domnul director ne-a făcut o surpriză”/ Cele 100 de tramvaie vor fi livrate de Astra Arad

G4Media mart. 28, 2022 0 comentarii
nicusor dan tramvaie bucuresti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, în urma vizitei pe care a făcut-o luni la Fabrica Astra Vagoane Arad, că primul tramvai nou va fi livrat în iunie, cu trei luni mai devreme decât prevede contractul.

Nicuşor Dan a vizitat, luni, Fabrica Astra Vagoane Arad.

“Suntem într-o delegaţie, împreună cu consilieri generali şi reprezentanţi STB. Avem un contract demnat cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie, de 36 de metri. Cele care se văd sunt primele 6 din acest contract. Conform contractului, primul tramvai trebuie să vină în luna august 2022, dar domnul director ne-a făcut o surpriză şi ne spune că la 1 iunie o să avem primul tramvai”, a declarat Nicuşor Dan.

Edilul a precizat că Bucureştiul nu a produs decât 17 tramvaie începând din 1990.

“Bucureştiul are nevoie de transport public, pentru a convinge oamenii să circule cu transportul public şi nu cu maşina proprietate personală, este nevoie de investiţii în zona de transport public. Bucureştiul după ’90 nu a produs decât în uzina proprie 17 tramvaie, tot restul de tramvaie pe care le avem, aproximativ 300, sunt de dinainte de 1990. Cu acest lot de 100 de tramvaie, cu 100 de autobuze si contractul de troleibuze pe care o să le scoatem în achiziţie publică, reînnoim flota”, a explicat Nicuşor Dan.

sursa: News.ro, sursa foto: Captură video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *