Producător german de semiconductori: Perturbările din lanţurile de aprovizionare ar putea dura până la finalul lui 2022

semiconductori placa Sursa foto: Pixabay

Eforturile industriei cipurilor de a face faţă comenzilor vor continua, deoarece perturbările din lanţurile de aprovizionare ar putea dura până la finalul lui 2022, a afirmat Helmut Gassel, directorul de marketing al producătorului german de semiconductori Infineon, într-un interviu acordat publicaţiei Handelsblatt, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

“Perturbările din lanţurile de aprovizionare se vor extinde şi în 2022 şi ar putea dura până la finalul anului”, a declarat Helmut Gassel, membru al Board-ului Infineon.

În acelaşi timp, cererea este în continuare ridicată, în urma accentului pus pe digitalizare pe plan global, a explicat oficialul companiei germane. Acesta a adăugat: “Până acum, nu am înregistrat anulări ale comenzilor”.

Grupul german Infineon se numără printre cei mai mari producători mondiali de semiconductori, un sector afectat de un dezechilibru inedit între o cerere la cel mai ridicat nivel şi o ofertă insuficientă, în special ca urmare a perturbărilor provocate de criza Covid-19.

În sectorul auto, prima piaţă pentru Infineon, cererea de componente este foarte puternică, alimentată de boom-ul vânzărilor de automobile electrice. Însă producătorii de automobile trebuie să concureze cu alte industrii mari consumatoare de cipuri, precum calculatoarele personale, smartphone-uri şi obiecte conectate, care captează o mare parte din oferta de semiconductori.

În trimestrul aprilie-iunie 2021, cifra de afaceri a Infineon a crescut cu 1% comparativ cu trimestrul precedent până la 2,72 miliarde euro.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *