Producătorul de ambalaje DS Smith Packaging investește 13 milioane de euro în creşterea capacităţii de producție și reducerea emisiilor de carbon

Redacția sept. 19, 2023 0 comentarii
DS Smith Ghimbav

Producătorul de soluții de ambalare DS Smith Packaging anunță o investiție de peste 13 milioane de euro în fabrica sa de la Ghimbav, despre care compania spune că va sprijini înlocuirea continuă a materialelor plastice problematice alături de clienți, va crește capacitatea de producție cu peste 20% și va îmbunătăți semnificativ productivitatea.

Lucrările de la Ghimbav sunt de așteptat să fie finalizate până la sfârșitul anului 2023 și vor susține reducerea emisiilor de carbon ale fabricii.

Această investiție va susține obiectivul companiei de a atinge Net Zero emisii de dioxid de carbon, până în 2050. Modernizările de la Ghimbav vor reduce consumul de gaz al fabricii cu 12% și vor reduce emisiile de carbon cu 210 tone de CO2 pe an prin introducerea unei funcționalități de optimizare a aburului în mașina de producție a cartonului. Mai mult, este inclus un nou sistem de iluminat cu LED, ca parte a unui program global DS Smith, contribuind astfel la obiectivul companiei de a reduce emisiile de carbon cu 46% până în 2030. De asemenea, DS Smith a introdus tehnologii avansate de gestionare a deșeurilor care reduc consumul de energie electrică al unității cu aproximativ 10%, arată compania.

Reinier Schlatmann, Director General Regional, DS Smith Packaging în Europa de Est, a declarat: „Investiția strategică de 13 milioane de Euro reflectă angajamentul DS Smith de a dezvolta soluții inovatoare de ambalare pe bază de hârtie pe piața din România. Având în vedere că 56% dintre consumatori caută activ să reducă utilizarea plasticului, vom putea să ne susținem mai bine clienții în îndeplinirea cerințelor de sustenabilitate. De asemenea, investiția va contribui și mai mult la decarbonizarea operațiunilor și la accelerarea soluțiilor circulare, susținând ambiția noastră de a dezvolta soluții de ambalare sustenabile.”

Investiția va include instalarea unor echipamente de ultimă generație care vor crește capacitatea de producție cu peste 20% și vor introduce progrese tehnologice.

Toate îmbunătățirile tehnologice vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2023.

Sursa foto: DS Smith

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *