Producătorul de vinuri Purcari Wineries a înregistrat un profit net de 14,4 milioane lei în primele 9 luni ale anului 2022

Crama domenii viticole Purcari

Producătorul de vinuri Purcari Wineries a înregistrat un profit net de 14,4 milioane lei în primele nouă luni ale anului 2022, în scădere cu 25% față de aceeași perioadă a anului trecut (19.4 milioane lei), potrivit datelor publicate la Bursa de Valori București (BVB).

Veniturile grupului au crescut cu 20% față de anul precedent, ajungând la 199,8 milioane lei, în al treilea trimestru creșterea accelerând la 27%. Grupul a înregistrat o performanță puternică, demonstrând reziliență la presiunile inflaționiste, marjele EBITDA și a venitului net din T3 2022 ajungând la 29% și respectiv 19%.

În octombrie, grupul a făcut încă un pas spre consolidarea poziției sale de lider al vinificației din Europa Centrală și de Est, prin achiziția unui pachet majoritar de 76% din Angel’s Estate, o cramă cu ciclu complet din Bulgaria, cu 100 ha de vii proprii și o capacitate anuală de producție de peste un milion de sticle.

„În acest trimestru, vreau să subliniez recolta noastră excelentă din 2022, atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ. A fost un an de recoltă record pentru Grupul nostru și împreună cu achizițiile de struguri din surse terțe, suntem pregătiți să beneficiem de o structură de costuri competitivă în 2023. Acesta fapt este unul important, având în vedere presiunile inflaționiste continue, mai ales după sezonul agricol dificil din 2021. Suntem foarte optimiști cu privire la 2023”, a declarat Victor Bostan, director executiv Purcari Wineries.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *