Producătorul local de carne de pui TRANSAVIA își propune să investească circa 35 milioane euro în energie verde până la sfârșitul anului 2023

Redacția iul. 5, 2022 1 comentarii
panouri solare, fotovoltaice

TRANSAVIA, unul dintre cei mai mari producători locali de carne de pui, investește în energie regenerabilă și în cogenerare pentru a ajunge să își acopere aproape în integralitate necesarul de energie. „Cele 22.000 de panouri, care vor genera cei 10MWh pe care îi țintim pentru acest an, sunt susținuți de investiția maximă pe care companiile cu care implementăm au putut să o absoarbă în condițiile actuale ale lanțurilor logistice, respectiv 10 milioane de Euro. Până la finalul anului 2023, întreg proiectul nostru de generare de energie verde pentru toate punctele de producție va fi susținut de o investiție masivă, din fonduri proprii, de circa 35 de milioane de euro”, potrivit reprezentanților companiei.

Doar în acest an, prin proiectele deja demarate, TRANSAVIA intenționează să amplaseze peste 22.000 de panouri fotovoltaice care vor produce energie verde. Prin această capacitate instalată, de 10 MWh, se va acoperi aproximativ 30% din consumul anual de electricitate al facilităților TRANSAVIA. Această etapă va elimina anual cel puțin 4 milioane de kilograme de emisii de CO2, echivalentul emisiilor anuale provenite de la 1778 de autoturisme.

fotovoltaice vor fi instalate atât pe acoperișurile fermelor de pui, cât și pe teren, în funcție de structura construcțiilor și de poziția față de soare. În etapa actuală vor fi amplasați peste 100.000 de metri pătrați de panouri fotovoltaice. 

„Ambiția noastră este să ne asigurăm, până la finalul anului 2023, aproape în integralitate energia electrică necesară. De aceea, investim masiv în energia verde și soluții de eficiență energetică ce vor contribui la rezultatele noastre pe termen lung. Doar în prima etapă, concentrată în anul în curs, vom acoperi circa o treime din necesarul de energie electrică pentru facilitățile noastre, creând și un avantaj unic în piață. Singurul factor care ne-ar putea afecta progresul ar fi funcționarea defectuoasă a lanțurilor logistice. Avem însă încredere că, împreună cu companiile cu care colaborăm în implementarea proiectului, vom găsi soluții astfel încât să reușim până la finalul anului viitor să producem 80%-100% din energia de care avem nevoie”, declară dr. ing. Ioan Popa, Președinte și Fondator TRANSAVIA.

Suplimentar, pe lângă panourile fotovoltaice, TRANSAVIA va implementa și două proiecte de cogenerare de înaltă eficiență electrică și termică. 

Tot în vederea creșterii eficienței energetice, compania continuă activitatea de izolare termică și de monitorizare a microclimatului cu echipamente automatizate în halele de creștere. De asemenea, TRANSAVIA a implementat măsuri specifice pentru fiecare punct de lucru, în funcție de zona geografică și de variația de temperatură pentru perioada iarnă-vară.

Sursa foto Pixabay

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.