Producătorul român de baterii auto Rombat și Datacor construiesc un parc fotovoltaic, finanțat din PNRR

Redacția nov. 20, 2023 0 comentarii
Rombat Datacor parc fotovoltaic

Producătorul român de baterii auto Rombat Datacor, furnizor de soluții în domeniile energiei solare, comunicațiilor și infrastructurii, anunță că vor colabora pentru a dezvolta la Bistrița un parc fotovoltaic de 4,2 MW, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, care are ca termen de finalizare vara anului 2024.

Parcul fotovoltaic va include 5.538 de module fotovoltaice, 545 W, monocristaline, bifaciale amplasate la sol, și 2.304 de module fotovoltaice, 545 W, monocristaline, monofaciale amplasate pe acoperișul halei. Cu ajutorul a 3,42 invertoare de 100 kW și un post de transformare, această instalație va contribui la o reducere anuală a emisiilor de CO2 de aproximativ 1.082 de tone echivalent pe an.

În 2023, Rombat a construit un parc fotovoltaic de 1 MW la Copșa Mică.

„Prin construirea parcurilor fotovoltaice de la Copșa Mică și Bistrița, realizăm probabil cea mai mare investiție de acest gen din Transilvania în regim de prosumator”, a adăugat Alin Ioaneș, director general al Rombat.

Rombat devine astfel producător de energie.

Datacor a construit până acum centrale fotovoltaice pentru Decathlon Ploiești, sediul Karcher București sau Sala Polivalenta Bistrita. Compania are în vedere, în a doua jumătate a anului, inclusiv instalarea unei centrale fotovoltaice la sol cu capacitatea de 1 MW pentru Rombat, Copșa Mică și implementarea sistemelor de curenți slabi la Maternitatea Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *