Producția auto din Marea Britanie, la cel mai scăzut nivel din 1956, din cauza penuriei de chip-uri și a pandemiei

nissan Sursa foto: Pexels

Producția de mașini din UK a scăzut la cel mai scăzut nivel din iulie din 1956, din cauza penuriei globale de microchip-uri semiconductoare și a faptului că personalul trebuie să se autoizoleze din cauza COVID-19, scrie BBC.

Volumele au scăzut cu 38% anual, până la 53.438 de vehicule luna trecută, potrivit Societății producătorilor și comercianților de autovehicule (SMMT), care a dat vina și pe închiderea fabricilor din această vară.

Pe măsură ce cazurile de coronavirus au crescut luna trecută, sute de mii de persoane au fost notificate de către aplicația de urmărire a contactelor a Serviciului Național de Sănătate și au fost instruite să se autoizoleze, deși de atunci sistemul a fost modificat pentru a reduce numărul de oameni contactați. Acest fenomen a fost numit „pingdemic”.

„În timp ce impactul pingdemicului va scădea pe măsură ce regulile de autoizolare se schimbă, lipsa mondială de semiconductori nu prezintă semne de reducere”, a declarat joi CEO-ul SMMT, Mike Hawes.

Producătorul auto britanic Jaguar Land Rover, deținut de indienii de la Tata Motors, a declarat luna trecută că se așteaptă ca deficitul de chipuri să continue în 2022, iar compania acordă prioritate producției de vehicule mai profitabile.

Producția Nissan la fabrica sa din Sunderland, Anglia, a fost, de asemenea, afectată de lipsa de chip-uri.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *