Producția de hidrocarburi a OMV Petrom a scăzut cu 5% în trimestrul doi

petrol Sursa foto: Pixabay

Producția de hidrocarburi a OMV Petrom a fost de 113.700 barili echivalent p /zi, în al doilea trimestru al acestui an, în scădere cu 5,3% față de trimestrul 2 din 2022, când producția se ridica la 120.100 bep/zi, arată un raport publicat luni la Bursa de Valori București (BVB).

La scăderea producției au contribuit atât ţiţeiul, cât şi gazul natural. Producţia de gaze naturale a scăzut într-un an de la 62.600 bep/zi la 58.700 bep/zi în timp ce producţia de ţiţei şi condensat de la 57.500 bep/zi la 55.000 bep/zi.

Și prețul mediu realizat la țiței a fost în scădere, la 67,62 USD/baril, de la 101,62 USD/baril în al doilea trimestru din 2022.

„Revizia generală planificată a rafinăriei Petrobrazi s-a prelungit cu două săptămâni ca urmare a unor lucrări suplimentare identificate în timpul activităţilor de mentenanţă. Toate unităţile sunt în curs de repornire treptată. Estimăm că impactul total al reviziei generale asupra Rezultatului din exploatare CCA excluzând elementele speciale va fi de ordin mediu, în zeci de milioane de euro. Centrala electrică Brazi a fost închisă pentru tot trimestrul, din cauza prelungirii anunţate anterior a opririi planificate”, se arată în raportul aferent indicatorilor operaţionali ai Petrom pe T2/2023.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *