Producția industrială din Ungaria a crescut cu 6,6% în luna octombrie 2022

industrie, sudor Sursa foto: Pixabay

Ungaria a înregistrat un volum al producției industriale cu 5,9% mai mare în octombrie 2022 decât în anul precedent, scrie Rador.  Ajustată la efectele zilelor lucrătoare, producția a crescut cu 5,1%. Producția industrială ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a scăzut cu 3,5% față de luna precedentă, a anunțat miercuri Biroul Central de Statistică din Ungaria (KSH), pe baza primelor sale estimări.

Creșterea anuală neajustată a producției industriale a fost de două cifre în precedentele două luni.

Majoritatea subsectoarelor din industria prelucrătoare au contribuit la creșterea producției. Producția de autovehicule cu cea mai mare pondere, precum și producția de calculatoare, produse electronice și optice au crescut semnificativ față de anul precedent, în timp ce producția de alimente, băuturi și tutun a scăzut ușor, a precizat Biroul Central de Statistică din Ungaria (KSH).

În primele zece luni ale anului, producția a fost cu 6,6% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut. Datele detaliate privind producția industrială pentru luna octombrie vor fi publicate de Biroul Central de Statistică din Ungaria miercurea viitoare, 14 decembrie.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *