Program de Guvernare. Guvernul PSD-PNL-UDMR vrea ca statul să salveze mari firme private românești aflate în dificultate prin cumpărarea de acțiuni și majorare de capital / Se înființează un fond suveran de investiții

Carmen Radu nov. 23, 2021 1 comentarii
Bani, investitie, economii

Guvernul PSD-PNL-UDMR a inclus în programul de guvernare un pachet de stimulare a firmelor mari românești aflate în dificultate, prin care va putea să cumpere acțiuni și să majoreze capitalul acestor companii.

Programul va fi intitulat „Salvarea firmelor strategice românești”. Guvernul susține că criza sanitară și economică vor accentua riscul de faliment al firmelor românești și vor reduce drastic competitivitatea acestora.

Astfel, noua putere propune o instituirea de urgență a unui mecanism de infuzie de capital în firmele românești aflate în dificultate, prin cumpărare de acțiuni de către stat și majorare de capital, cu obligația înstrăinării acțiunilor după o perioadă (5 ani), cu dreptul de preempțiune a celorlalți acționari.

Totodată, noul Guvern propune înființarea unui fond suveran de investiții și salvgardare, al cărui capital să fie constituit exclusiv prin alocări de la bugetul de stat.

Foto: Pexels.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *