Programul IMM Invest a fost prelungit, cu un plafon la jumătate față de anul trecut. Apare Agro Invest, destinat fermierilor

Redacția mart. 10, 2021 0 comentarii
agricultura, teren agricol, combina, tractor

Guvernul a aprobat, miercuri, prelungirea programului IMM Invest pentru 2021, dar a aprobat un plafon de garanții de numai 15 miliarde lei, comparativ cu suma de 30 miliarde lei aprobată anul trecut. Programul va include și subprogramul Agro Invest destinat fermierilor, cu un plafon de un miliard de lei.

„În şedinţa de guvern de astăzi a fost aprobat programul IMM Invest, prelungirea pentru 2021, care include şi programul Agro Invest destinat fermierilor. Anul trecut, când am implementat IMM Invest, au fost mai multe probleme şi am văzut nevoia de a crea un program special pentru fermieri, cu un plafon de un miliard de lei. Înţeleg că suma este aproape solicitată deja şi dacă este un program de succes, aşa cum este şi IMM Invest, vom avea grijă să suplimentăm suma”, a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, scrie Agerpres.

A fost aprobat şi proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru programul IMM Factor tot cu un plafon de 1 miliard de lei.

Programele au fost aprobate, totuși, doar până la data de 30 iunie 2021.

Şeful Executivului a subliniat că actele normative privind IMM Invest şi IMM Factor erau aşteptate „foarte mult” de mediul de afaceri.

„Anul trecut acestea au susţinut economia şi rezultatele bune pe care le-am avut în economie anul trecut. Cea mai mare creştere economică din trimestrul IV din Uniunea Europeană, menţinerea locurilor de muncă – acestea au fost rezultatele şi acestor programe pe care le-am implementat anul trecut, pe care le prelungim”, a declarat Cîţu.

Sursa foto: Pexels/Mark Stebnicki

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.