Pentru al patrulea an consecutiv, Lidl România, alături de Mai Mult Verde, ASAP și WWF-România continuă proiectul România Limpede, cu acțiuni de prevenire a poluării cu plastic, curățare a malurilor Dunării și activități educative dedicate comunității.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

De Ziua Dunării, Lidl România anunță continuarea proiectului România Limpede și în acest an, în perioada 19-24 septembrie. Proiectul ajuns la a patra ediție este organizat în parteneriat cu asociațiile Mai Mult Verde, ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) și WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) și cuprinde acțiuni de igienizare a malurilor și luciului Dunării în 5 localități, dar și o serie de ateliere educative și creative ce au ca scop conștientizarea efectelor poluării cu plastic a apelor. Proiectul România Limpede este inițiativa locală Lidl și face parte din Cleanup Collective @Dunăre, o amplă acțiune a Grupului Schwarz, din care retailerul face parte.

Proiectul România Limpede este o inițiativă de reducere și prevenire a poluării cu plastic a apelor Dunării, inițiat de Lidl România în anul 2022 împreună cu 3 ONG-uri: Mai Mult Verde, WWF-România și ASAP. 14.7 tone de deșeuri, dintre care 9.8 tone de plastic, au fost colectate  până în prezent, în cei 3 ani de desfășurare a proiectului, cu ajutorul a peste 500 de voluntari – reprezentanți ai asociațiilor și autorităților locale, membri ai echipei Lidl, elevi și cadre didactice.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Proiectul România Limpede va continua de-a lungul Dunării și în anul 2025, cu accent pe colectarea deșeurilor de plastic de pe malurile și luciul fluviului, pe informarea și educarea participanților cu privire la necesitatea protejării apelor și a integrării responsabile a plasticului în viețile lor, dar și pe activități creative, în vederea reducerii impactul negativ al acestor deșeuri asupra mediului. În perioada 19-24 septembrie vor fi reluate acțiunile de igienizare, informare și conștientizare, cu participarea voluntarilor din comunitățile locale, a reprezentaților autorităților și a angajaților Lidl România. Proiectul se va desfășura în Călărași, Giurgiu, Drobeta-Turnu Severin, Turnu Măgurele și Mahmudia.

Asociația Mai Mult Verde va coordona acțiunile de igienizare desfășurate pe malurile fluviului din cinci orașe – Călărași, Giurgiu, Drobeta-Turnu Severin, Turnu Măgurele și Mahmudia, la care se va adăuga și o acțiune de igienizare a luciului Dunării, cu ajutorul caiacelor, în orașul Giurgiu. Noutatea proiectului din acest an o reprezintă realizarea unei picturi murale participative, ce va fi realizată în Drobeta-Turnu Severin, prin tehnica “pixelated art”: artistul va propune designul, iar participanții vor contribui activ la realizarea acestuia. Schița va transmite un mesaj puternic despre necesitatea protejării apelor împotriva poluării cu plastic și va implica membrii comunității în discuții și dezbateri pe această temă.

Anul acesta, WWF – România va fi facilitatorul unui atelier de știință participativă, în Mahmudia, unde tinerii vor explora conceptul de râuri potabile și importanța menținerii apelor curate. Această experiență educativă implică tinerii în studierea fluviului lângă care trăiesc. Pornind de la experiența de anul trecut, alături de Li An Phoa, fondatoarea Drinkable Rivers (Ape Potabile), WWF a creat Hub-ul Ape Potabile Delta Dunării, o platformă la care vor fi invitate să adere și organizațiile locale, în calitate de membri. Rezultatele activităților de știință participativă întreprinse de Hub vor continua să contribuie la programul internațional de știință cetățenească Drinkable Rivers, care le oferă oamenilor ocazia să înțeleagă mai bine starea de sănătate a râurilor din apropierea lor.

ASAP – Armata Selectării Atente a Plasticului va fi prezentă și anul acesta cu o nouă activitate educativă, organizată în Mahmudia: facilitarea a două ateliere de joacă, dedicate tinerilor,  ce explorează meseriile viitorului, alături de partenerii de la WWF – România și Asociația Mai Mult Verde. Sub îndrumarea creativă a unui cunoscut creator de jocuri, participanții vor descoperi în mod interactiv și distractiv cum pot modela viitorul prin meserii creative.

Proiectul România Limpede este un program pe termen lung, care urmărește cultivarea și extinderea responsabilității pentru apele autohtone, contribuind astfel la sănătatea și bunăstarea oamenilor și a mediului.

Lidl România a investit constant în reducerea utilizării plasticului și în reciclarea acestuia încă de la intrarea pe piața locală. Strategia Lidl România include atât reducerea cantității de plastic utilizat în operațiunile de business, cât și diminuarea cantităților de deșeuri din plastic care ajung în mediu. Retailerul colaborează cu societatea civilă în programe naționale ce promovează colectarea, sortarea și reciclarea plasticului, având un impact semnificativ la nivel național. În cadrul Grupului Schwarz, din care Lidl face parte, măsurile și proiectele de reducere a cantității de plastic derulate de retailer se ghidează după strategia integrată, REset Plastic. Astfel, gândind global și acționând local, Lidl România răspunde constant provocărilor aduse de problema plasticului.

Despre Lidl

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Germania și Europa. Lidl operează în prezent peste 12.350 de magazine și peste 225 de centre logistice și depozite în 31 de țări.

Lidl este un smart discounter care le oferă clienților produse cu cel mai bun raport calitate-preț. În spatele serviciilor și operațiunilor din magazine și centrele logistice stau simplitatea și orientarea către eficiență. Design-ul și structura proceselor standardizate sunt asigurate de către Lidl Stiftung, cu sediul central la Neckarsulm. 

În prezent, Lidl are aproximativ 376.000 de angajați, dintre care peste 12.000 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 350 de magazine și 6 centre logistice. Dinamismul din activitățile de zi cu zi, rezultatele durabile și corectitudinea în cooperarea profesională construiesc mediul de lucru pentru Lidl ca angajator, peste tot pe Glob.  

În toate domeniile sale de activitate, Lidl este o companie care acționează cu responsabilitate față de oameni, societate și mediu. Pentru Lidl, sustenabilitatea este metoda prin care își îndeplinește, zi de zi, promisiunea cu privire la calitate.

Despre Cleanup Collective @Dunăre

Gândim la nivel global, acționăm la nivel local: Împreună luăm atitudine pentru un mediu curat – cu REset Plastic Cleanup Collective de-a lungul Dunării. Contribuția noastră la strategia holistică din domeniul plasticului, REset Plastic.