Proiectul care obligă toate instituțiile publice să permită plata cu cardul a primit aviz favorabil de la Consiliul Economic și Social. Amenzi de zeci de mii de lei pentru cei care refuză cardul

cumparaturi livrare mancare plata card foto pexels-norma-mortenson

Proiectul de lege inițiat de zeci de parlamentari USR PLUS prin care instituțiile publice sunt obligate să permită plata cu cardul a primit aviz favorabil de la Consiliul Economic și Social și poate intra în dezbaterea Parlamentului.

Proiectul a fost inițiat de deputații Cristian Brian și Viorel Băltărețu și a atras susținerea majorității parlamentarilor USR PLUS, precum și a câtorva parlamentari PNL și PSD.

Propunerea legislativă prevede ca atât firmele care furnizează servicii de utilitate publică cât și institutiile publice care încasează impozite, taxe și amenzi sunt obligate să accepte încasări și prin intermediul cardurilor de debit și al cardurilor de credit atât fizic, la casierie, cât și online, printr-un sistem de plată la distanță.

Dacă proiectul va trece de Parlament și va fi promulgat de președintele Iohannis, instituțiile publice vor fi obligate să implementeze plățile cu cardul în maximul șase luni de la data intrării în vigoare a legii.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal prevede și amenzi cuprinse între 20.000 și 50.000 de lei pentru instituțiile care refuză să permită plata cu cardul.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *