PSD, invitat la Ministerul Proiectelor Europene pentru a citi PNRR

cristian ghinea Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea i-a invitat pe social-democrați la sediul ministerului, pentru a citi cea mai recentă versiune a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), după ce PSD a insistat ca PNRR să fie prezentat în Parlament.

„Facem astăzi un gest de transparență fără precedent, dând acces la documente încă în lucru. Am invitat reprezentanții PSD să le citească la sediul ministerului, fiecare capitol în ultima iterație aflată în lucru cu Comisia Europeană”, afirmă, într-un comunicat, ministrul Cristian Ghinea.

Potrivit ministrului, componentele extinse și anexele tehnice ale PNRR vor fi finalizate în cursul acestei săptămâni, iar România va depune documentul la 31 mai, moment în care va demara etapa formală de evaluare de către Comisie.

Stadiul negocierilor pentru PNRR.

Săptămâna trecută, reprezentanții PSD au participat la o întâlnire cu premierul Florin Cîțu pe tema PNRR, însă social-democrații au afirmat că nu au avut acces la document. „Am sperat astăzi să avem o discuție mai aplicată și cu specialiștii din PSD și cu partenerii sociali. Nu am avut, în acest moment, plăcerea din partea Guvernului României de a avea acces alături de partenerii sociali la Planul Național de Redresare și Reziliență”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a spus că la întâlnire „au fost prezentate niște principii și cam care este viziunea”.

El a adăugat că există o promisiune că PSD va primi PNRR pentru a-l studia „mai aprofundat” cu specialiștii.

„Nu am avut detaliile reformelor”, a mai spus Ciolacu, precizând că și PSD avea propuneri de reforme, dar nu a detaliat care sunt acestea.

Ulterior, premierul Florin Cîțu a declarat că „PNRR e un program al guvernului, nu trebuie să meargă în Parlament”.

Întrebat cum va debloca situația, având în vedere că PSD condiționează votarea contribuției României la bugetul UE de prezentarea PNRR în Parlament, Cîțu a spus că e posibilă o soluție săptămâna aceasta.

El a mai declarat că nu a negociat PNRR cu Marcel Ciolacu, ci a prezentat programul de relansare.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *