PSD propune modificarea Codului Muncii pentru ca salariul minim să fie acordat cel mult doi ani și numai persoanelor care nu au nicio calificare

G4Media mai 14, 2021 0 comentarii
bani, finante, lei

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri că social democrații vor depune un proiect de lege în Parlament de modificare a Codului Muncii, astfel încât salariul minim pe economie să se acorde doar persoanele apte de muncă care nu au nicio calificare și pe o perioadă limitată, de până la 12-24 de luni.

Grindeanu susține, într-o postare pe Facebook, că o treime din numărul total de angajați din România – 1,7 milioane – beneficiază de salariul minim pe economie, deși peste 80% dintre aceștia ar avea cel puțin o calificare.

„Astăzi am decis să depunem în Parlament un proiect de lege pentru a proteja drepturile salariaților plătiți cu salariul minim pe economie. Este inadmisibil ca într-o țară europeană să avem medici, ingineri, maiștri, constructori, șoferi profesioniști, directori în sistemul privat, plătiți cu salariul minim! (…) De aceea, noi considerăm că salariul minim trebuie să redevină un instrument de protecție socială, valabil doar pentru persoanele apte de muncă care nu au nicio calificare”, a scris Sorin Grindeanu.

Propunerile PSD de modificare a Codului Muncii, sunt:

  • salariul minim se acordă doar pentru persoanele și posturile care nu necesită/nu au vreo calificare;
  • salariul minim se acordă pe o perioadă determinată de până la 12-24 de luni.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.