Raport Goldman Sachs: Scăderea prețurilor bateriilor va accelera vânzările de vehicule electrice

statii incarcare, masini electrice Sursa foto: OMV

Prețurile bateriilor pentru vehicule electrice vor scădea cu 40% până în 2025, lucru care va accelera vânzările de mașini electrice, potrivit unui raport recent al Goldman Sachs.

Pentru a pune acest lucru în termeni reali, analiza Goldman implică faptul că prețurile de referință pentru baterii în 2022 se situau în intervalul de preț de 165 dolari/kWh. De exemplu, un crossover EV standard (cum ar fi un Tesla Model Y RWD) are de obicei o baterie de 60 kWh, ceea ce înseamnă că pachetul de baterii în 2022 costa în jur de 9.900 de dolari. Până în 2025, prețurile bateriilor vor scădea cu 40%, până la 99 dolari/kWh, conform estimărilor Goldman, ceea ce înseamnă că același pachet de baterii va costa doar 5.940 de dolari.

Goldman mai preconizează că prețurile bateriilor vor scădea în medie cu 11% până în 2030, până la 72 dolari/kWh. Astfel de economii se vor traduce prin faptul că vehiculele electrice vor ajunge la paritate de cost cu mașinile pe benzină fără subvenții până la jumătatea deceniului, ceea ce va determina probabil creșterea vânzărilor.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

„Reducerea costurilor bateriilor ar putea duce la prețuri mai competitive pentru vehiculele electrice, la o adoptare mai extinsă de către consumatori și la o creștere suplimentară a TAM (piața totală adresabilă) a bateriilor pentru vehiculele electrice”, au scris analiștii Goldman.

Cu toate acestea, piața globală a bateriilor nu este aceeași în funcție de partea lumii în care activează un producător auto, au scris analiștii Goldman.

„Considerăm că adoptarea Legii de reducere a inflației (IRA) reprezintă un angajament puternic din partea guvernului SUA de a stimula autosuficiența bateriilor, ceea ce duce la regionalizarea pieței globale a bateriilor – o piață SUA-Coreea, mai izolată de surplusul din China și axată în principal pe bateriile ternare, și o piață China-Europa, bine aprovizionată și axată din ce în ce mai mult pe bateriile LFP”, au scris analiștii.

Acest lucru înseamnă că, din punct de vedere investițional, Goldman preferă ca investitorii să cumpere acțiuni în lanțul de baterii SUA-Coreea, cu principalele opțiuni fiind LG Chem, LG Energy Solution, Samsung SDI, Panasonic și Tesla.

Pe de altă parte, producătorii chinezi de baterii precum CALB și Gotion ar putea „experimenta o presiune crescută asupra marjelor” din cauza dificultăților în exportul surplusului de baterii.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Toți șoferii o să și ia țeapă cu vehiculele electrice. Procesul de fabricare a bateriilor este poluant! Vrem gaz și vrem petrol!! Salvați Pământul și omorâți în sărăcie și frig oamenii??

    O să aveți parte de multe cutremure de pământ daca se interzic exploatările de petrol și gaze.
    Voi, ziar serios, economic, de ce nu spuneți că sistemul capitalist este o gaura fara fund? Nu exista ca marea masă de cetățeni să prospere pentru că traiul decent nu este permis lor. Ca sa aibă bogații lux și proprietăți trebuie ca saracii să rămână tot săraci.

    Voi, ziar serios, economic, de ce nu ne împărtășiți ideea genială istorică in care unii întunecați au decis să transforme aurul în cash? Daca nu te nășteai in familia potrivită care a ucis pentru aur, erai un sărac, vai de capul tau. Războaiele statelor prospere s a dat pentru aur în Africa.
    Cum au ajuns bancherii celebri să subjuge planeta prin împrumuturi? De unde au avut sute de miliarde de bani? De unde au avut atâta aur? De ce nu ne vorbiți despre familiile dinastice de bancheri? De ce se cer dobânzi și penalități daca banii sunt finiți?
    Economia înseamnă că unii să conducă sa aibă banii multi și marea masă de populație sa lucreze pentru elitele conducătoare. Economia înseamnă sclavie. Înseamnă să fii sclav și ai posibilitatea de a refuza doar prin război civil.

    Asta este viața? Nu. E iadul pe pământ. Aici e Iadul!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.