Rata de refuz a vizelor pentru SUA solicitate de români a fost de 8,79% pentru anul fiscal 2023

steag Statele Unite SUA Sursa foto: Unsplash

Rata de refuz a vizelor pentru SUA solicitate de cetățeni români a ajuns în 2023 la cel mai scăzut nivel din toată istoria relației bilaterale România-Statele Unite: 8,79%, conform Ambasadei României în Statele Unite.

Reprezentanți ambasadei menționează că se remarcă un ritm accelerat de descreștere în ultimii trei ani și cea mai importantă scădere în termeni procentuali dintre cele trei state UE candidate

Departamentul de Stat al SUA a dat publicității miercuri, 17 ianuarie, situația ratei de refuz a vizelor B1/B2 pentru anul fiscal 2023 (1 octombrie 2022-30 septembrie 2023). Astfel, România a înregistrat o rată de refuz de 8,79%. Mai multe date AICI

“Rata de refuz înregistrată în cursul anului 2023 este cea mai mică din toată istoria relațiilor cu SUA. De asemenea, România se află într-o descreștere accelerată în ultimii trei ani (17,03% în 2021, 12,61% în 2022), cu o scădere de 3,82% față de anul fiscal precedent. Totodată, dintre cele trei țări candidate din Uniunea Europeană care nu sunt parte a programului Visa Waiver, România înregistrează în termeni procentuali cea mai importantă scădere (Republica Cipru a scăzut de la 6,22% la 4,48%, iar Bulgaria a înregistrat o creștere de la 10% în 2022 la 11,61% anul trecut)”, transmite ambasada, într-un mesaj pe pagina de Facebook a instituției.

“Mai este un drum lung, dar suntem foarte optimiști întrucât există o intenție politică reală de a include România în Visa Waiver Program, iar ambele guverne sunt pe deplin angajate ca toate cerințele programului de scutire de viză să fie îndeplinite. Dacă totul merge conform planului și nu apar dificultăți majore, putem estima că România va face parte din programul american de scutire de viză anul viitor”, a precizat Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite.

Sursa foto: Unsplash

Comentarii

  1. E clara incurcatura. Ambasada SUA daca vrea o reduce la 1% sau creste la 20% cata vreme o parte din respinsi sunt admisi dupa doua, trei incercari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *