Reducerea birocrației, întărirea Pieței Unice pentru a răspunde agresiunii rusești, printre măsurile propuse de Concordia pentru o UE mai competitivă

uniunea europeana, UE, comisia europeana, consiliul european, europa, bruxelles, strasbourg, luxemburg Sursa foto: European Council

Confederația Patronală Concordia propune o serie de măsuri concrete pentru a consolida Piața Unică, reducând în același timp barierele de reglementare și promovând inovația și dezvoltarea durabilă, în documentul Agenda Europeană – 2024-2029, viziunea confederației pentru o Uniune Europeană mai competitivă. De asemenea, Concordia subliniază iReducereamportanța consolidării dialogului social european și a investițiilor în dezvoltarea competențelor necesare pentru tranziția verde și digitală, pentru a asigura o forță de muncă agilă și competitivă în Europa.

Concordia lansează documentul Agenda Europeană – 2024-2029, viziunea confederației pentru o Uniune Europeană mai competitivă. În pregătirea alegerilor pentru Parlamentul European din 9 iunie, Confederația prezintă prioritățile europene ale mediului de afaceri din România pentru următorii 5 ani.

Lansarea documentului Agenda Europeană – 2024-2029 sub motto-ul Economie puternică, Europă puternică se subscrie misiunii Concordia de a promova un cadru de afaceri competitiv și durabil în România și Europa. În contextul alegerilor pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024, care vor fi urmate de schimbări ale conducerii tuturor instituțiilor europene, Concordia propune o viziune și un set de priorități și obiective esențiale pentru următorul mandat. Acestea reflectă contextul dificil în care se află economia europeană și nevoia stringentă ca UE să redevină competitivă la nivel global. Este singura cale de a proteja valorile europene.

„Dezvoltarea economică a României din ultimele două decenii nu ar fi fost posibilă fără apartenența noastră la UE. Uniunea are însă în următorii ani o misiune complicată, dar vitală: să-și crească competitivitatea, să reducă birocrația, să întărească Piața Unică, să răspundă pe măsură agresiunii rusești și toate acestea fără a renunța la valorile sale centrate în jurul democrației, libertății sau protejării mediului înconjurător. România și mediul de afaceri românesc trebuie să fie mai prezenți în procesele decizionale de la Bruxelles. Nu poate fi un moment mai potrivit decât Ziua Europei să spunem asta și să reiterăm, odată cu lansarea documentului Agenda Europeană 2024 -2029, dorința de a contribui la modelarea politicilor europene în următorii cinci ani, prin implicare directă și prin afilierea Concordia la cea mai mare structură reprezentativă a mediului de afaceri european, BusinessEurope”, a declarat Radu Burnete, director executiv Concordia.

Potrivit Confederației, „cu peste 80% din legislația națională derivată din legislația europeană și cu peste 95 de miliarde de euro atrase din fonduri europene, drumul nostru în UE este clar: România a devenit o țară considerabil mai dezvoltată față de momentul aderării, iar în următorii 5 ani poate atinge următorul nivel de dezvoltare și competitivitate, dar și de implicare în deciziile Uniunii.

Sursa foto: European Council

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *