Renault a reluat producția la uzina sa din Moscova, deși majoritatea concurenței și-a închis fabricile

Redacția mart. 21, 2022 0 comentarii
Renault Union Motors

Producătorul francez de automobile Renault a reluat producția la uzina din Moscova, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Reuters.

Renault și-a suspendat operațiunile la uzina de asamblare de mașini din Moscova la sfârșitul lunii februarie, declarând la acea vreme că se datorează unei „schimbări forțate a rutelor logistice existente”

Renault a suspendat unele operațiuni la fabricile sale de asamblare de mașini din Rusia la sfârșitul lunii februarie viitoare din cauza blocajelor logistice care au cauzat penuria de componente, au declarat unitățile sale locale. Mișcarea a venit după ce Rusia a invadat Ucraina, deși Renault, care are trei fabrici de asamblare de mașini în Rusia, nu a precizat dacă lanțul său de aprovizionare a fost afectat de conflict.

Compania, care a revenit pe profit în 2021, după doi ani de pierderi, se numără printre companiile occidentale cele mai expuse din Rusia, unde realizează 8% din câștigurile de bază, potrivit Citibank.

Într-o declarație, unitatea rusă a producătorului francez de automobile a declarat că producția sa de la Moscova se va opri în perioada 28 februarie-5 martie, pe fondul „unelor întreruperi în aprovizionarea cu componente”.

„Întreruperile sunt cauzate în primul rând de controalele mai stricte la frontieră în țările de tranzit și de nevoia forțată de a schimba o serie de rute logistice stabilite”, a spus unitatea, fără a numi nicio țară.

Renault repornește, Avtovaz se oprește

În același timp, principalul producător rus de automobile Avtovaz a declarat că a oprit parțial producția la fabricile sale din Togliatti și Izhevsk în perioada 21-25 martie din cauza penuriei de piese electronice.

Avtovaz, controlată de producătorul francez Renault, și-a oprit periodic producția luna aceasta din cauza acestor lipsuri.

Renault produce două modele – Logan și Sandero – ambele sub brandul propriu pentru piața rusă, la Izhevsk, alături de modele Lada. Avtovaz a spus că uzina Lada Izhevsk va continua să producă modelul Vesta și vehiculele de pe platforma B0 a Renault în perioada 21-22 martie.

Sursa foto: Renault

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *