Renault renunţă la investiţia în noul motor diesel și va adapta modelele existente

G4Media apr. 23, 2021 0 comentarii
motor diesel renault

Producătorul auto francez Renault SA nu va investi în dezvoltarea unui nou motor pentru a fi utilizat la ultima generaţie de vehicule diesel pe care o va produce şi în schimb va adapta modelele sale existente, le-a spus vineri acţionarilor directorul general Luca de Meo, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Companiile auto accelerează trecerea de la vehicule diesel la cele electrice, încurajate de creşterea cererii din partea consumatorilor pentru maşini ecologice, şi pe fondul reglementărilor mai dure privind poluarea de emisiile.

Renault produce propriile sale motoare şi mult timp a furnizat motoare diesel pentru alte companii auto. Renunţarea la investiţiile în motoare diesel vine pe fondul planului de reducere a costurilor.

Joi, Renault a raportat o scădere de 1,1% a veniturilor, până la 10 miliarde de euro, în primul trimestru, chiar dacă numărul total de vehicule vândute la nivel global a crescut cu 1,1% până la 665.038 de unităţi în primele trei luni ale acestui an.

Anul trecut, Renault a raportat pierderi record de opt milliarde de euro în condiţiile în care veniturile grupului au scăzut cu 21,7%, până la 43,474 miliarde de dolari, iar numărul de autovehicule vândute a scăzut cu 21,3% până la 2,95 milioane unităţi.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 şi relansată în 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

 

Sursa Foto: engine-specs.net/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *