Renault se așteaptă la o producție de vehicule cu 300.000 de unități mai mica decât ar putea fi în 2022, pe fondul deficitului de cipuri

Redacția feb. 19, 2022 0 comentarii
renault

Directorul general al Renault, Luca de Meo, a declarat că producătorul francez de maşini se aşteaptă să producă în 2022 cu 300.000 de unităţi mai mică decât ar putea fi, ca urmare a deficitului global de cipuri, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Renault a produs anul trecut cu 500.000 de maşini mai puţine ca urmare a deficitului de cipuri. În septembrie, firma de consultanţă AlixPartners a prognozat că deficitul de cipuri va costa industria auto venituri de 210 de miliarde de dolari.

„Situaţia de acum este încă destul de complicată”, a declarat de Meo vineri, pentru CNBC.

De Meo a spus că Renault se aşteaptă ca criza cipurilor să devină mai puţin severă în acest an, adăugând că ar trebui să se revină la ”o situaţie normală” în a doua jumătate a anului 2022.

Comentariile sale au venit în timp ce Renault a raportat vineri un profit net de 888 de milioane de euro pentru 2021, depăşind estimările.
Producătorul auto susţine că marja sa operaţională de 3,6% o pune cu doi ani înaintea propriului plan de ”revitalizare a revoluţiei”.
”Renault a revenit pe drumul cel bun”, a spus de Meo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *