Renault se pregătește de noi reduceri de activitate în fabricile spaniole, din cauza crizei globale de semiconductori

Redacția apr. 13, 2021 0 comentarii
renault

 

Producătorul francez de automobile Renault a început negocierile cu sindicatele pentru a extinde reducerea parțială a activității în trei din cele patru fabrici ale sale din Spania, până la final de septembrie. Este măsura preventivă gândită de conducerea grupului în cazul în care se prelugește criza globală de semiconductori care afectează întreaga piață, scrie Reuters.

Renault a redus deja parțial producția din fabricile sale spaniole ca răspuns la această criză, așteptând ca aprovizionarea cu cipuri să revină la normal în a doua jumătate a anului. Acum, grupul propune opriri suplimentare la fabricile din Palencia și Valladolid, pentru 31 – 39 de zile, a declarat marți un purtător de cuvânt al companiei, citat de Reuters, ca măsură de precauție în cazul în care deficitul se extinde în al treilea trimestru. Aceasta ar presupune trimiterea în șomaj tehnic a 9.000 de muncitori.

Sindicatul UGT a transmis într-o declarație că Renault intenționează să oprească producția în fabricile din centrul său de producție cheie în Europa pentru una-trei zile pe săptămână între aprilie și septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *