Retailerul Altex România a înregistrat afaceri de 6,5 miliarde lei în 2022, în creștere față de 2021/ Compania spune că este cel mai bun rezultat înregistrat până în prezent

Redacția iul. 12, 2023 0 comentarii
Altex

Altex România a obținut  o cifră de afaceri de 6,52 miliarde lei, în creștere de 11% în 2022, cel mai bun rezultat din istoria companiei, care continuă să înregistreze o creștere de două cifre procentuale pentru al patrulea an consecutiv, consolidând astfel trendul ascendent al cifrei de afaceri din ultimii 13 ani, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Compania transmite că, pentru a-și menține creșterea, planurile includ extinderea rețelei de magazine Altex și Media Galaxy, proiecte de digitalizare și automatizare procese, precum și dezvoltarea de noi categorii de produse complementare electro-IT. Bugetul de investiții alocat de companie pentru anul 2023 este de peste 17,5 milioane de euro. 

Potrivit comunicatului de presă, sub umbrela Altex se regăsesc subsidiare care oferă clienților servicii complete, precum servicii de livrare cu flota proprie (Altex Logistic & Distribution), servicii de reparații și service electronice și electrocasnice (Altex Service Center), servicii de finanțare (Credex Broker) sau produse de papetărie, birou și mobilier (RTC Proffice Experience). Numărul total de angajați care lucrează în cadrul companiei Altex România este de 4.016. 

„Anul 2022 a fost unul dificil pentru toate sectoarele economiei. În contextul inflației și al creșterii costurilor în general, decizia strategică a companiei a fost de a reduce profitabilitatea și de a absorbi parțial creșterile de preț de la furnizori. Această abordare ne-a permis să transferăm cu întârziere ajustările de preț în piață, în avantajul clienților și să minimizăm scăderea investițiilor noastre. În plus, această experiență ne-a determinat să continuăm prioritizarea investițiilor în digitalizare și automatizare a proceselor, atât în canalele tradiționale, cât și în mediul online, prin implementarea tehnologiei de inteligență artificială, în beneficiul clienților noștri.”, a precizat Dan Ostahie, fondator și CEO Altex România. 

Cifre financiare 2022 Altex România:

  • Cifră de afaceri de 6,52 miliarde de lei, în creștere cu 11%
  • Profitul net la 114,6 milioane lei, în scădere cu 11,5%
  • Nr. de salariați 4.016, în creștere cu 1,5% față de anul trecut
  • Investiții de peste 17,5 milioare de euro în online și extinderea magazinelor fizice

Altex România anunță că investește cei peste 17,5 milioane de euro în modernizarea și deschiderea de noi  magazine, proiecte de digitalizare, Marketplace Altex și dezvoltarea de noi funcționalități în aplicația mobilă. În ceea ce privește extinderea rețelei de magazine, anul acesta sunt planificate 10 noi deschideri. 

Sursa foto: Facebook / Altex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *