Retailerul Profi anunță că reduce temperatura din magazine și desfășoară un proiect pilot de implementare a panourilor fotovoltaice pe magazinele, pentru a economisi energie/ Proiectul ar putea fi extins

Redacția oct. 13, 2022 1 comentarii
Panouri fotovoltaice magazine Profi

Retailerul Profi anunță că, pentru a economisi energie, reduce temperatura din magazine și desfășoară un proiect pilot de implementare a panourilor fotovoltaice pe magazinele sale din Șag, Făget, Timișoara, Giarmata, Sânandrei, Lipova, și din alte localități.

Conform companiei, proiectul urmează să fie extins la un număr cât mai mare de magazine, după ce vor fi analizate rezultatele diferitelor soluții.

„În actuala situație ne îndreptăm către soluțiile care să permită nu doar continuarea consecventă a strategiei de dezvoltare a rețelei noastre de magazine, ci și susținerea economiei românești în ansamblul ei într-un moment când resursele energetice trebuie utilizate cu maximă eficiență,” a declarat Gaetan Pacton, director general Profi.

„În cadrul acestui pilot, capacitățile instalate variază între 50 KW și 110 KW, asigurând o producție anuală de circa 50 – 100 MWh și o contribuție verde de aproximativ 20%-25% din consumul de energie al magazinului. Pentru fiecare proiect această contribuție echivalează anual cu între 580 și 1300 de copaci care ar fi necesari ca sa-i absoarbă emisiile, sau în Kg de emisii de CO2 salvat, între 19 mii Kg și 40 mii Kg”, afirmă Dumitru Dragomir, Vice-președinte, Business Efficiency Director Profi.

Un impact considerabil va fi resimțit și în urma limitării temperaturii din magazinele și sediile Profi, concomitent cu demararea unui plan de curățare și monitorizare a funcționării în condiții corespunzătoare a radiatoarelor și agregatelor de aer condiționat. Prin îmbunătățirea fluxului de aer ce trece prin radiatoare se reduce timpul de funcționare inutilă a compresoarelor acestor echipamente. Totodată, consumul de energie din magazinele Profi va fi redus semnificativ și prin optimizarea orelor de utilizare a echipamentelor care pregătesc alimente calde, ele fiind unele dintre cei mai mari consumatori de energie.

În toate punctele de lucru din rețeaua Profi iluminatul se face cu lămpi LED, cu consum redus, dar chiar și în aceste condiții compania acordă atenție reducerii iluminatului în afara orelor de program.

Profi are peste 1.600 de magazine în mai mult de 760 de localități și circa 28.000 de angajați.

Reamintim că și alți retaileri au luat măsuri pentru reducerea consumului de energie. Primul anunț a venit de la rețeaua Lidl, care a anunțat săptămâna trecută că își va reduce programul. Și Cora a anunțat, la solicitarea Economedia.ro, că va trece la eficientizarea consumului de energie. (Detalii, AICI)

Comentarii

  1. Caca maca…oricum e deranjant de cald cand se intra in orice magazin.
    Pe de alta parte incurajeaza prostia si fanfaronada asta de “criza”…te doare mintea!
    Se dau mai toti ca s prosti, luandu se unii dupa altii…nimeni nu are curaj sa spuna Adevarul si sa se comporte ca atare!
    Nu i nimic popor…s apropie Scadenta ptr care TOTI veti fi judecati dupa faptele voastre…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *