Rețele Electrice România a lansat pe platforma electronică de achiziții publice SEAP o licitație publică cu o valoare maximă de circa 180 milioane lei (fără TVA), pentru realizarea de lucrări de racordare a clienților la rețelele de distribuție gestionate de companie, potrivit unui comunicat de presă.
În urma acestei achiziții, contractorii vor primi comenzi de realizare de instalații electrice de medie și joasă tensiune, ca urmare a solicitărilor de racordare venite din partea utilizatorilor.
Lucrările vizate presupun racordarea la rețea a locurilor noi de consum și/sau de producere, modificarea instalațiilor existente de racordare, precum și lucrări de eliberare a amplasamentelor afectate de infrastructura electrică.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
În cadrul proiectului sunt incluse, de asemenea, extinderi ale instalațiilor Rețele Electrice România, execuția de linii electrice aeriene și subterane de medie și joasă tensiune, realizarea de branșamente și posturi de transformare aeriene, construcția de posturi și puncte de alimentare în clădiri civile sau independente, lucrări pe barele de medie tensiune a stațiilor de transformare IT/MT, precum și refacerea suprafețelor din domeniul public care vor fi afectate de aceste intervenții.
Durata contractului este de 60 de luni, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 28 mai 2025.
Compania Rețele Electrice România operează rețele cu o lungime totală de circa 134.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, siguranța și performanța rețelelor și implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC. Rețelele electrice operate de către Rețele Electrice România numără 289 de stații de transformare și peste 25.000 de posturi de transformare.