Rezervele Statului cumpără WC-uri modulare cu duș de 17.000 de euro bucata

toalete modulare Sursa foto Dreamstime

Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale a scos la licitație, în SICAP, un contract cadru cu valoare maximală de 34 milioane lei pentru achiziționarea a până la 400 de toalete modulare, de tipul celor ecologice. Contractul este împărțit în mai multe acorduri subsecvente care lasă libertatea Administrației să cumpere, în următorii patru ani, între minim 50 de bucăți pe contract și toată cantitatea prevăzută, de 400 de bucăți.

Aritmetica spune că, la cifrele avansate, o singură toaletă ar costa 85.000 de lei, adică aproximativ 17.000 de euro.

Fiecare va fi modulat în două părți, una pentru femei și una pentru bărbați, compuse din WC (și pisoar, la bărbați – n.r.), cabină duș și hol acces. În holul de acces, va exista și lavoar. De asemenea, unitatea modular va fi prevăzută cu circuit electric, pentru a fi racordată la rețelele locale, acolo unde este posibil.

În caietul de sarcini,  mențiunile tehnice pentru aceste grupuri sanitare arată că vorbim despre toalete uzuale, cu dimeniuni standard, podea ranforsată cu oțel și acoperiș cu tablă (pentru prevenirea deteriorării la transport) bazin de acumulare de 10 metri cubi, 4 pentru apă proaspătă, 6 pentru apă uzată, și scară de acces. (Toate detaliile, aici)

Tot în CS este precizat că Autoritatea are obligația să fie pregătită și cu acest tip de produse, pentru vremuri grele. „Conform actelor normative aprobate de Guvern, Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale trebuie să asigure un stoc de construcții ușoare din elemente modulate – grup sanitar pentru a putea acorda ajutoare umanitare în situațiile excepționale”, este descrisă oportunitatea achiziției.

La desemnarea câștigătorului, firmele care vor depune oferte vor fi punctate în proporție de 80% la preț, 10% pentru coeficientul de transfer termic al pereților toaletei și 10% pentru garanția acordată.

Toaletele vor fi livrate unităților teritoriale ANRSPS astfel: Ialomita – 25 buc.,  Bacău – 50 buc., Podoleni, Neamţ, 50 buc., Sibiu – 50 buc., Popeşti Leordeni, Ilfov – 150 buc., Caraș Severin – 50 buc., Curtea de Argeş, jud. Argeş – 25 buc.

Ofertele se deschid în 28 iunie.

Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale face parte din structurile cu rol în domeniul securităţii şi apărării naţionale, fiind subordonată Guvernului și în coordonarea Secretariatului General al Guvernului. În exercitarea funcţiilor prevăzute de lege, ANRSPS are atribuţii în domeniul administrării, constituirii şi reîntregirii stocurilor rezervă de stat, a stocurilor intangibile şi a celor de conjunctură, a executării intervenţiilor operative cu produse de strictă necesitate acordate ca ajutoare umanitare de urgenţă, interne şi externe, cu aprobarea Primului-ministru şi a Guvernului României, în domeniul pregătirii economiei naţionale, a teritoriului şi a populaţiei pentru apărare, precum şi în punerea în aplicare a actelor internaţionale la care statul român este parte pe linia controlului armamentelor, creşterii încrederii şi securităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *