ROCA Industry a raportat o cifră de afaceri de aproape 300 milioane lei în primul semestru din 2023

Ionut Bindea -director general ROCA Industry

ROCA Industry, holding care reunește companiile de materiale de construcții din portofoliul ROCA Investments, a înregistrat o cifră de afaceri cumulată de 289,5 milioane lei în primul semestru din 2023, în creștere cu 5,7% față de perioada similară din 2022, potrivit documentului publicat la Bursa de Valori București (BVB).

„Într-un context de piață în contracție temporară, toate companiile productive deținute majoritar au înregistrat EBITDA pozitivă. La nivel cumulat, acestea au în S1 2023 un nivel EBITDA de 17,9 milioane lei, respectiv o marjă EBITDA de 6,2%. La nivelul întregului holding, EBITDA cumulată (în valoare de 14,8 milioane lei) a fost influențată de cheltuielile operaționale suplimentare ale holdingului și ale vehiculelor investiționale ale acestuia. Astfel, la nivel cumulat, marja EBITDA reprezintă 5,1% din cifra de afaceri”, potrivit documentului de la BVB.

În rezultatele consolidate, conform normelor contabile în vigoare, holdingul are obligația să includă în perimetrul de consolidare doar acele companii în care acesta deține pachete majoritare de minim o lună la data raportării. Din punct de vedere al comparabilității între cele două perioade (S1 2023 vs S1 2022), dorim să menționăm faptul că:

• rezultatele financiare ale S1 2023 includ toate companiile achiziționate pe parcursul anului 2022 (Terra, EED, Dial și Europlas) și rezultatele Iranga pentru perioada mai- iunie 2023,

• rezultatele aferente S1 2022 nu includ decât performanța Terra pentru T2 2022 și cea a EED pentru luna iunie 2022.

Potrivit companiei, cea mai mare parte a tranzacțiilor din 2022 nu au avut niciun impactat asupra rezultatelor consolidate din S1 2022. Consolidarea se realizează în funcție de participațiile deținute de holding în fiecare companie.

„Rezultatele cumulate au ca obiectiv să prezinte informații financiare într-un format care să permită comparabilitatea cu anul anterior, fără a fi afectate cifrele de procentul de deținere și data achiziției. Acestea sunt relevante deoarece prezintă activitatea filialelor în sine, fără influența evenimentelor corporative. Rezultatele cumulate însumează performanța individuală a fiecărei filiale pe întreaga perioadă de raportare, indiferent de momentul achiziționării sale și fără a considera ponderea deținerii Roca Industry în capitalul social al fiecărei companii”, se mai menționează în documentul de la BVB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *