Roca Investments preia Sarcom. Tranzacția a primit avizul Consiliului Concurenței

Redacția dec. 20, 2021 0 comentarii
Sarcom produse

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care platforma de investiţii şi management Roca Investments S.A. intenţionează să preia producătorul de vopsele, lacuri şi cerneală tipografică Sarcom SRL, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Roca Investments S.A. urmează să preia Sarcom SRL prin intermediul societăţii vehicul Colorock13 SRL.

„În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial”, se arată în comunicatul citat.

Roca Investments S.A. este o platformă de investiţii şi management care oferă servicii pentru revitalizarea business-lui şi antreprenoriatului românesc, crearea de branduri noi şi revitalizarea celor aflate în dificultate, prin investiţii în diverse societăţi şi asigurarea unui management specializat.

Sarcom SRL care are ca obiect principal de activitate fabricarea vopselelor, lacurilor, cernelii tipografice şi masticurilor.

Sarcom Vâlcea, producătorul brandurilor de vopseluri Sticky și Coral, este unul dintre cei mai mari jucători din industria de producție de vopsele și lacuri la nivel autohton, cu o istorie de aproape 30 de ani. Compania produce și vinde produsele proprii sub cele două branduri în 31 de județe din România, fiind prezentă atât pe segmentul de piață cu prețuri scăzute și accesibile, cât și în zona premium.

Sarcom deține o gamă de 380 de produse precum: vopsea lavabilă, tencuială, vopsea email, diluant, etc. Sarcom are un număr de 116 angajați, iar în anul 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 56,9 milioane de lei, EBITDA de 15,8 milioane de lei și profit net de 12,3 milioane de lei.

Din punctul de vedere al cifrei de afaceri pentru anul 2020, la nivel național Sarcom se află pe locul 5 în top producători cu capital românesc din domeniu.

Valoarea pieței de producție pentru vopsele și lacuri din România se ridica la 1,6 miliarde de lei în 2020, cu o rată compusă anuală de creștere (CAGR) de 10%. Piața este în creștere, iar conform estimărilor, în 2024 aceasta va ajunge la 732 miliarde de lei la nivel global și 2,4 miliarde de lei la nivel local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *