România este a treia cea mai bună destinație pentru nomazii digitali

nomad digital, expati, angajati, companii

România este a treia cea mai bună destinație pentru nomazii digitali, arată Indexul Vizei pentru Nomazi Digitali, realizat de VisaGuide.World.

Principalele motive pentru care România este a treia cea mai bună destinație pentru nomazii digitali:

 • Viteză Internet: Cea mai rapidă viteză de internet (260,97 Mbps)
 • Costul Vieții: Costul redus al vieții pentru nomazii digitali (539,7€ pe lună)
 • Politica fără taxe: Nomazii digitali nu trebuie să plătească impozite atunci când dețin o viză de nomad digital.
 • Popularitatea Turismului: România atrage tot mai mulți turiști cu atracțiile sale captivante (locul 8 în listă).

Spania este țara de top pentru nomazii digitali, conform VisaGuide Digital Nomad Index, cu un scor de 4,50. Este urmată de Argentina pe locul 2, cu un scor de 3,72. România, Emiratele Arabe Unite și Croația se află pe locurile 3, 4 și, respectiv, 5, completând lista celor mai bune cinci țări pentru nomazii digitali.

Clasamentul evaluează țările pe baza unor factori diferiți:

 1. Viteză Internet: Capacitatea de a lucra de oriunde, participa la întâlniri online și menține legături cu oameni din întreaga lume este posibilă datorită unei conexiuni internet puternice.

 2. Taxare: Taxele sunt cheie pentru sănătatea financiară a nomazilor digitali. Aceștia preferă rate mai mici pentru a-și stimula veniturile.

 3. Politica de Taxe Zero: Politica de taxe zero a unei țări este vitală pentru nomazii digitali. Un interval mai lung fără taxe sporește beneficiile financiare.

 4. Venitul Minim Necesar: Cerințele minime de venit lunar sunt importante pentru cei care caută o viză de nomad digital.

 5. Costul Vieții: Nomazii digitali beneficiază de o bună calitate a vieții atunci când costurile de trai sunt reduse, permițându-le să gestioneze eficient și să reducă stresul financiar.

 6. Infrastructura de Asistență Medicală: O infrastructură solidă de asistență medicală este esențială pentru nomazii digitali, asigurând accesul la servicii medicale și liniștea sufletească în timpul muncii.

 7. Popularitatea Turismului: Țările cu turism ridicat sunt magnetice pentru nomazii digitali în căutarea aventurii, experiențelor culturale și unui puternic sentiment de comunitate.

Foto: Dreamstime

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *