România, în topul țărilor la nivel mondial la creșterea veniturilor din turism în primele trei luni

Redacția mai 30, 2023 0 comentarii
Hosman sursa sibiu-turism.ro

Mauritius, Portugalia, Maroc, Turcia, Serbia, România, Pakistan, și Iordania au fost în topul țărilor la nivel global în ceea ce privește creșterea încasărilor din turismul internațional în primul trimestru (T1) din 2023, potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite pentru Turism (UNWTO), citat de Agenția de presă Rador.

Datele arată, de asemenea, că destinațiile cu cea mai mare creștere a sosirilor de turiști internaționali în primul trimestru al anului 2023, comparativ cu trimestrul I din 2019, sunt Qatarul, cu o creștere de 98 la sută, urmat de Arabia Saudită, cu o creștere de 64 la sută, și Albania, cu o creștere de 54 la sută.

„Turismul internațional este pe cale să revină la nivelurile pre-pandemice, cu de două ori mai mulți oameni care călătoresc în primul trimestru al anului 2023 decât în ​​aceeași perioadă din 2022, a spus UNWTO într-un comunicat recent.

Raportul a afirmat că sosirile de turiști internaționali au atins 80% din nivelurile pre-pandemice în primul trimestru al anului 2023. În această perioadă, aproximativ 235 de milioane de turiști au călătorit în lume, ceea ce reprezintă mai mult de două ori numărul de turiști înregistrat în primul trimestru al anului 2022.

„Orientul Mijlociu a înregistrat cea mai puternică performanță, fiind singura regiune care a depășit sosirile din 2019 [+15%] și prima care a recuperat cifrele pre-pandemice într-un trimestru”, se arată în raport.

Europa a recuperat 90% din sosirile de turiști exitente înainte de pandemie, în timp ce Africa a atins 88%, Americile au recuperat aproximativ 85% din nivelurile din 2019, iar Asia și Pacificul au recuperat 54 la sută din nivelurile de sosiri de turiști înregistrate înainte de pandemie, a adăugat raportul.

Raportul prezice o redresare continuă a turismului internațional în 2023 „susținut de cererea puternică, de redresarea susținută a conectivității aeriene, precum și de recenta redeschidere a Chinei și a altor piețe și destinații importante din Asia”.

Cu toate acestea, sondajul grupului de experți al UNWTO indică faptul că „mediul economic provocator continuă să fie principalul factor care influențează redresarea efectivă a turismului internațional în 2023, cu o inflație ridicată și creșterea prețului petrolului traduse în costuri mai mari de transport și cazare”, potrivit raportului.

Hosman sursa sibiu-turism.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *