România, la coada clasamentului din Uniunea Europenă în privința ponderii companiilor care angajează specialiști în IT

IT, specilisti, angajati

România se află la coada clasamentului din Uniunea Europeană în privința ponderii întreprinderilor care angajează specialiști în IT, alături de Italia, Lituania și Bulgaria, potrivit unor date prezentate miercuri de Eurostat.

La polul opus, Belgia și Irlanda (30%), Danemarca, Ungaria și Malta (29%) sunt țările cele mai interesate de a angaja specialiști în acest domeniu.

În 2020, 19% din toate întreprinderile cu cel puțin 10 angajați și persoane care desfășoară activități independente din UE au angajat specialiști din IT.

În timp ce peste trei sferturi dintre întreprinderile mari din UE au angajat IT-iști (76%), aceștia erau angajați în mai puțin de jumătate dintre întreprinderile mijlocii (42%) și în mai puțin de o cincime dintre întreprinderile mici (14%).

În plus, companiile care au angajat specialiști desfășoară în general activități profesionale, științifice și tehnice (30%) și sectorul energiei electrice, gazelor și aprovizionării cu apă (26%).

Pe de altă parte, cele mai puține întreprinderi care angajează specialiști din IT au fost în activități de construcții (8%), activități de cazare și sectorul comerțului cu amănuntul (12%).

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.