România se află la jumătatea procesului de aderare la OCDE, a spus azi președintele interimar Ilie Bolojan, transmite News.ro.
”Cred că ceea ce mai avem de făcut poate continua într-un ritm susţinut anul acesta şi anul viitor, în aşa fel încât, dacă totul va fi bine, să putem încheia acest proces în perioada următoare”, a adăugat el.
”Suntem practic la jumătatea acestui proces şi mulţumesc pentru etapele care au fost parcurse până în momentul de faţă. Şi cred că ceea ce mai avem de făcut poate continua într-un ritm susţinut anul acesta şi anul viitor, în aşa fel încât, dacă totul va fi bine, să putem încheia acest proces în perioada următoare. Convingerea mea este că nu un preşedinte sau un guvern schimbă o ţară, ci oamenii din acea ţară, companiile care investesc în ţara respectivă schimbă lucrurile. Dar e adevărat că guvernările şi administraţia creează condiţiile, creează un context pentru ca oamenii din ţara noastră să-şi pună în valoare talentele, să-şi pună în valoare creativitatea şi pentru ca firmele şi oamenii de afaceri să poată să facă afaceri performante şi să poată prospera şi la rândul lor să creeze dezvoltare şi prosperitate în jurul lor”, a declarat Ilie Bolojan, miercuri, la conferinţa ”România şi OCDE – Principalul proiect de ţară după NATO, UE şi Schengen”, organizată la Palatul Cotroceni.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
El a precizat că în perioada următoare putem avea reglementări care să ducă la condiţii mai bune de dezvoltare.
”Şi fiind în această sală, Sala Unirii, simbolic cred că putem să ne adunăm eforturile, atât cei care suntem în administraţie, cât şi cei care participă pe fond la acest proces pentru a avea în perioada următoare reglementări mai bune care să creeze condiţii mai bune de dezvoltare pentru ca oamenii să ia decizii corecte, să facem tot ce ţine de noi pentru a avea o guvernare cât mai bună, pentru a accesa fondurile europene, pentru a ţine deficitele sub control, pentru a crea condiţii în care munca şi performanţa să fie premiate, iar lipsa de performanţă să fie descurajată şi cred că în felul acesta, dumneavoastră, cei care duceţi România în spate, românii şi companiile care au investit în România veţi putea, într-adevăr, să creaţi plus valoare şi aceste condiţii pentru o viaţă mai bună în ţara noastră şi cred că această calitate de membru al acestei organizaţii va fi o ancoră pentru modernizarea în continuare a ţării noastre, pentru întărirea poziţiei sale în rândul democraţiilor, pentru o economie deschisă, toate acestea reflectându-se în câştiguri şi în beneficii pentru toţi românii”, a transmis Ilie Bolojan.
El a explicat că accederea României în această organizaţie înseamnă şi un plus de atracţie pentru investiţii în ţara noastră.
”Şi cred că, printre avantajele accederii în această organizaţie, înseamnă şi un plus de atracţie pentru investiţii în România, înseamnă o consolidare a poziţiei ţării noastre în raport cu instituţiile internaţionale, înseamnă un acces la o vastă expertiză de specialitate în preluarea unor politici publice cât mai bune care să ne permită ca din Bucureşti şi până la marginea ţării să putem crea condiţii de dezvoltare. Credem în colaborarea dintre state şi o considerăm esenţială şi în politica noastră externă. Şi cred că şi noi am putea să contribuim, după ce vom deveni membri ai OCDE, la îmbogăţirea activităţii acestei organizaţii şi la consolidarea ei la nivel global”, a precizat preşedintele interimar.